Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Χιόνη Νυχεία και Βασιλική Γκιορ έκθεση ζωγραφικής τους στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά




Η Χιόνη Νυχεία και η Βασιλική Γκιορ μας προσκαλούν στην πρώτη τους ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά  από τις 13 -19 Δεκεμβρίου 2015.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τις 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 κι όπου θα προλογίσουν :  ο διακεκριμένος Θεωρητικός Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και 
ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ".

Στον μαγικό τους κόσμο μας προσκαλούν να μας ταξιδέψουν οι Χιόνη Νυχεία και Βασιλική Γκιορ...
Χιόνη Νυχεία 
Βασιλική Γκιορ

Από αριστερά η Βασιλική Γκιορ, ο ζωγράφος δάσκαλός τους Οδυσσέας Άννινος και η Χιόνη Νυχεία. 
Η παραπάνω φωτογραφία είναι την ημέρα που μου τις γνώρισε ως μαθητευόμενες του ο ζωγράφος Οδυσσέας Άννινος, ήτοι τις 13/6/2015. Από την έκθεση καλλιτεχνών της ART WAY στο Artville Πολυχώρος Γλυφάδας και την Παρουσίαση του βιβλίου ''Κατάθεση Ψυχής'' της Χριστίνας Ιακωβίδου-Μυτιληναίου εκδόσεων Αρναούτης, όπου μίλησα γι'αυτό, μαζί με την ηθοποιό Αγιογράφο Μαριλένα Φωκά, τον Ιστορικό Θεωρητικό Τέχνης Λεόντιος Πετμεζά και την ποιήτρια -ηθοποιός Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη .

Οι δύο πολλά υποσχόμενες καλλιτέχνιδες, ζωγραφίζουν από μικρές κι όπου κόντρα στην κατάθλιψη της εποχής της κρίσης, δημιουργούν με μεράκι γεμίζοντας μας με χρώμα και θετική αύρα! Ένα γνώρισμα το τελευταίο των Εβριτών αφού μου έκαναν γνωστό πως κατάγονται από το Σουφλί! Καθώς και η καλοσυνάτη ιδιοσυγκρασία και των δύο που σε κερδίζουν από το πρώτο λεπτό, όπως και τα έργα τους!   
Χιόνη Νυχεία "ερωτική συμφωνία"



Βασιλική Γκιορ

Από τα μέσα Ιουνίου που συνάντησα τις δύο αδελφές, γνωρίζω την ακατάπαυστη δουλειά τους... Με οδηγό τους το διδάσκαλο τους ζωγράφο Οδυσσέα Άννινο και κινούμενες να δημιουργούν, η μεγάλη τους αγάπη για την τέχνη κι  ο έρωτας για ζωή!
Χιόνη Νυχεία
Βασιλική Γκιορ





Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου