Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση Ζωγραφικής 3 Εικαστικοί Γιώργος Μαργέλης- Γιούλη Βρανά- Στέφανος Στεφανάκης


Έκθεση Ζωγραφικής 3 Εικαστικοί Γιώργος Μαργέλης- Γιούλη Βρανά- Στέφανος Στεφανάκης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά Φίλωνος 29 (κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), Πειραιάς.

Από τις 7 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

Εγκαίνια Τρίτη 8/12/2015 στις 19:30Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-14.00 & 17.30 - 20.30
Σαββάτο 10.00 - 17.30

https://www.facebook.com/events/901021936655216/


Γιώργος Μαργέλης Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαργέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, καθώς ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ζωγράφος και δάσκαλος των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, Κώστας Μαργέλης.
Θα ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο των σπουδών του με απόκτηση πτυχίου (1963) στην Αθήνα, κατά την οποία θα τιμηθεί με τέσσερα Βραβεία Σπουδών..
Για δύο ακόμα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα, στο ατελιέ του Κώστα Μαργέλη.
.Η ολοκλήρωση των καλλιτεχνικών σπουδών του, αλλά και η καταξίωση του ταλέντου του, πραγματοποιείται με τις σπουδές επάνω σε προχωρημένο σχέδιο και χρώμα στο ατελιέ του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη και ζωγράφου Andreou στο Παρίσι.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις από το 1963 (με αρχή την Ζ΄ Πανελλήνια στο Ζάππειο ) μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
( οι περισσότερες με κριτική επιτροπή για την έγκριση της συμμετοχής.)
Το έργο του με τίτλο « ΟΡΚΟΣ » πήρε το βραβείο ζωγραφικής στην Λ΄ Πανελλήνια έκθεση εικαστικών, που οργάνωσε ο φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός στην Αθήνα τον Απρίλη του 2010

ΣΥΛΛΟΓΕΣ
Πολλοί πίνακες του, βρίσκονται σε Δημοτικές και Νομαρχιακές Πινακοθήκες
Σε Ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σε δημόσιους χώρους όπως ξενοδοχεία, πλοία, κλπ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Την πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα του, συνόδευσε (και συνοδεύει) μία παράλληλη επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο της Αρχιτεκτονικής του Design και της Εικαστικής παρέμβασης. Μεγάλος αριθμός κτιρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεκάδες κρουαζιερόπλοια, Ferry boat και γιώτ έχουν κατασκευασθεί και διακοσμηθεί επάνω σε σχέδια του.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Αναφορές στην πολυσχιδή δραστηριότητα του Γιώργου Μαργέλη «έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα»κατά τον Andreou, έχουν γίνει στο

«Λεύκωμα Ελλήνων Καλλιτεχνών» (εκδ. Γ. Κομίνη - 1963),
«Δίτομο Καλλιτεχνικό Λεξικό» (εκδ. Γ. Κουρτικάκη - 1977),
«Τετράτομο Λεξικό Τέχνης» (εκδ. Μέλισσα - 1977),
Λεξικό Ελλήνων Designers,
Παγκόσμιο Λεξικό “Who’s Who in Design” (εκδ. Barons USA),
Παγκόσμιο Λεξικό “Who’s Who of the World” (εκδ. Barons USA),
Σε μία σειρά από άρθρα και φωτογραφίες, σε αρχιτεκτονικά περιοδικά, περιοδικά τέχνης και πολιτισμού καθώς και σε εφημερίδες και άλλα ειδικά έντυπα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
1. Ιδρυτικό μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Διακοσμητών»
2. Μέλος του “Bureau European Designers Association”
3. Μέλος της “International Federation of Interior Architects”
4. Μέλος της “International Furnishing & Design Association”
5. Μέλος του “International Forum of Design”
6. Μέλος του Agence d’art contemporain “Artrinet” Paris France
7. Μέλος της διεθνούς ένωσης “Artistes sans frontières” Paris France
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και επαίνους με τελευταία διάκριση το χρυσό έπαθλο ζωγραφικής για το 2014 από την Γαλλική γκαλερί ARTMAJEUR.

Για περισσότερες πληροφορίες και έργα του μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο του http://yorgosmaryelis.weebly.com/
facebook : Yorgos Maryelis


Γιούλη Βρανά Σύντομο Βιογραφικό
Απόφοιτος της σχολής A.B.C de Paris.Διδάχτηκε την χαρακτική από τον Γ.Φαρσακίδη. Εργάζεται στην τέχνη της μεθοδικά, ακούραστα με πάθος και διάθεση να προχωρήσει τις φόρμες, το χρώμα και την έμπνευσή της, πέρα απ τα σύνορα της κατεστημένης αντίληψης.

Στο ενεργητικό της έχει πληθώρα συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε 15 ατομικές. Η δουλειά της έχει αποσπάσει επαίνους και βραβεία από σημαντικότατους φορείς (Α’ Βραβείο Βελγίου και Β’ βραβείο Ρίο ντε Τζανέιρο).

Έργα της κοσμούν πινακοθήκες δημόσια κτίρια κ ιδιωτικές συλλογές(Αμερική Ουάσινγκτον, Αγγλία Λονδίνο).

Ο τύπος κ η τηλεόραση έχουν ασχοληθεί με το έργο της κ έχουν γίνει ειδικά αφιερώματα. Οι ευμενείς κριτικές από μεγάλους κριτικούς τέχνης επιβραβεύουν κάθε παρουσίαση της ζωγράφου με την εμπνευσμένη μέχρι και την παραμικρή εργασία.

Έργα της έχουν κυκλοφορήσει από την Post Cards σ Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης έργα της κοσμούν τα δημαρχεία Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας, Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, λέσχη αρχιπλοιάρχων Unesco,πειραματικό μουσείο Νίκαιας, Δημοτική πινακοθήκη Χίου, Δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας, Ορφανοτροφείο Καλλιθέας, Πολυχώρος ΕΚΣΤΑΝ, Κοινοτική μέριμνα Μοσχάτου, και πολιτιστικοί σύλλογοι «Ο Απελλής» και «ΠΕΛΤ».

Έχει ασχοληθεί με εικονογράφηση βιβλίων κ εξωφύλλων. Επίσης έχει επιμεληθεί παιδικούς διαγωνισμούς κ έχει οργανώσει παιδικά εργαστήρια. Είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου Ελλάδας, του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Απελλής» της Unesco Πειραιώς και νήσων και των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφίας Λασκαρίδου». Συνεργάζεται μόνιμα με την γκαλερί «Ημάρ» στην Μύκονο και Γκαλερί «Ημάρ» στις Βρυξέλλες.
Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Συλλόγου Εικαστικών ο Απελλής  http://www.apellis-art.gr
facebook : Giouli Vrana

Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου