Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

“Χάρτινα Άτιτλα Βλέμματα” Έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Στεργίου στο Ηράκλειο Κρήτης


Thanassis Stergiou

Έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Στεργίου με τίτλο “Χάρτινα Άτιτλα Βλέμματα” θα πραγματοποιηθεί στον Ηριδανό cafe-bar-bistro Ανδρογεως 8 στο Ηράκλειο Κρήτης από 15 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2016, σε επιμέλεια της κας Δήμητρας Πατέρα (’’Σούσουρο των Αγγέλων).
Thanassis Stergiou
Thanassis Stergiou
"Ο καλλιτέχνης σε μια σειρά έργων μικτής τεχνικής σε χαρτί, όπου το ανθρώπινο βλέμμα κυριαρχεί
βυθίζεται και μας βυθίζει, σε αισθήματα που δεν εκφράζονται αλλά υπονοούνται.
Η Σιωπή που χαρακτηρίζει το έργο του, είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει σε συνομιλία με το κομμάτι του εαυτού μας που μας επιτρέπει το στοχασμό και την εμβάθυνση των συναισθημάτων μας."
Δήμητρα Πατέρα.

’’Σούσουρο των Αγγέλων” κα Δήμητρα Πατέρα, τηλ. επικοινωνίας: 2810 220903.


https://www.facebook.com/events/1517011355263597/
Thanassis Stergiou γραφίτης 11 Δεκεμβρίου 2015 ·



«Ο Θάνος Στεργίου ξεκίνησε να ζωγραφίζει από χόμπι ή μάλλον όπως ο ίδιος αναφέρει χρησιμοποιεί τη ζωγραφική ως μέσω έκφρασης.

Ξεκίνησε δειλά - δειλά να πειραματίζεται με το κάρβουνο και συνέχισε με λάδια και ακρυλικά, ενώ τώρα τελευταία ενθουσιάζεται να ζωγραφίζει με κηροπαστέλ που του φέρνουν αναμνήσεις και αρώματα της σχολικής περιόδου.

Ζωγραφίζει παντού σε καβαλέτα, σε λευκές κόλλες Α4, σε μπλοκ, σε σημειωματάρια, όπου υπάρχει χαρτί και όποτε υπάρχει ανάγκη έκφρασης.

Τα θέματα που τον παρακινούν να πιάσει το πινέλο είναι περισσότερο τα πρόσωπα, τα μάτια, η αιχμαλώτιση βλεμμάτων και ψυχικών διαθέσεων.

Κοιτάζοντας μερικά από τα έργα του αντιλαμβάνεσαι ότι ο Θάνος δεν εστιάζει στην τέλεια απεικόνιση και συμμετρία αλλά στο τρόπο που τα πρόσωπα αυτά καθρεπτίστηκαν στην ψυχή του.»
Από το δελτίο τύπου της πρώτης του ατομικής έκθεσης τον Μάρτιο του 2012 στο Booze Cooperativa στην Αθήνα, με τίτλο«Πρόσωπα-Καθρέπτες» …



Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου