Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μιχάλης Τζάμαλης «Όταν η καρδιά τραβάει την δική της πινελιά στον καμβά της ζωής» ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Φλοίσβο



Στις θάλασσες της φαντασίας επιχειρεί να μας ταξιδέψει ο ζωγράφος Μιχάλης Τζάμαλης, μέσα από την προσωπική του έκθεση, οι πύλες της οποίας θα ανοίξουν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», στο Παλαιό Φάληρο.

Τα 35 εκθέματα που θα παρουσιαστούν στο κοινό, είναι δουλεμένα σε καμβά, χρησιμοποιώντας άλλοτε υλικά όπως λάδι ή ακρυλικό με σπάτουλα και σύριγγες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 το απόγευμα, ενώ η έκθεση θα λειτουργήσει έως τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Ώρες προσέλευσης κοινού 9:00 - 14:00 και 17:00 - 20:30.

Για προσωπική επικοινωνία με τον καλλιτέχνη μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook Mike Tzamalhs.

 Mike Tzamalhs

 Mike Tzamalhs

 Mike Tzamalhs

 Mike Tzamalhs

Πηγή http://www.zougla.gr/politismos

Και η εκδήλωση στο fb https://www.facebook.com/events/560685954038086/?ref_dashboard_filter=upcoming

Η τέχνη ως οδηγός γράφει τις 03.10.14 η Βάσια Ρούσσου στο metropolispress.gr

Ο 30χρονος ζωγράφος που, όπως μας είπε, ζωγραφίζει από όταν θυμάται τον εαυτό του, ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με την ελαιογραφία. «Η αγάπη μου για την τέχνη και αυτά που αντιπροσωπεύει είναι καθοδηγητές μου. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα, στην οποία το συναίσθημα μπορεί να είναι φανερό μέσα από τις εικόνες που αποτυπώνω είτε με λάδι είτε με ακρυλικό. Με το ακρυλικό κάνω μια προσπάθεια απόδοσης του πέραν του κλασικού, με ενέσεις και σπάτουλες. Μερικές φορές οι τεχνικές προκύπτουν έπειτα από πειραματισμούς, κάπως έτσι χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη τεχνική και την εξελίσσω». Κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία, όμως, δεν είναι μόνο η αγάπη για την τέχνη. «Η πραγματική μου ανάγκη είναι να μεταφέρω εκτός από τα συναισθήματα και εικόνες καθημερινές ή όχι, συνήθως ρεαλιστικές που οδηγούν σε ένα άλλο συμπέρασμα. Προσπαθώ να δώσω το παραπάνω, αυτό που όπως κάθε τι απλό περνάει απαρατήρητο. Όπως την ευτυχία την οποία αφήνουμε στην αφάνεια ενώ θα μπορούσαμε να τη γευτούμε μέσα από τις καθημερινές απλές στιγμές, από όμορφες εικόνες. Αποδίδω αυτές τις εικόνες προσπαθώντας να τους προσδώσω τον περαιτέρω συμβολισμό τους».

«Όταν η καρδιά τραβάει την δική της πινελιά στον καμβά της ζωής»
Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος»
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο
Εγκαίνια: Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 19:00
Διάρκεια: Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου