Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Ζωγράφου-Αγιογράφου Μαρίας Σιδέρη


Σας προσκαλούμε, την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015 στην ατομική έκθεση, της διακεκριμένης ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη, πού διοργανώνεται από την Χ.Ε.Ν. Κηφισιάς στην αίθουσά της, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 19 Κηφισιά, από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.
Την εκδήλωση θα κλείσει με χαιρετισμό ο Γέροντας Χριστοφόρος, πρόεδρος του Ιδρύματος
Η ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ « Άγιος Χριστοφόρος ».
Μία εικαστική πρόταση, πού αξίζει να την παρακολουθήσετε.
Θα εκτεθούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς της καλλιτέχνιδος.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για μας.

Η Μαρία Σιδέρη, είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εικαστικούς- αγιογράφους, με σπουδαίο και ογκώδες έργο, στο ενεργητικό της. Διατηρεί, μια τελείως προσωπική δημιουργική άποψη, πού στηρίζεται πάνω σε μια δική της τεχνοτροπία και καλλιτεχνική έκφραση, η οποία έχει διεθνώς αναγνωρισθεί αποσπώντας θαυμάσιες κριτικές και επαίνους. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων και έργα της βρίσκονται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, σε Ιερούς Ναούς, σε Πολιτιστικούς Φορείς, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Αναδημοσίευση της πρόσκλησης από το fb :
https://www.facebook.com/events/1440339952946262/


Μαρίας Σιδέρη https://www.facebook.com/

Έργο της αγιογράφου ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη Maria Sideri 

Μαρίας Σιδέρη βιογραφικό (με πληροφορίες από το arthellas.gr http://arthellas.gr/toi/sideri/art.html ) : Aπό το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας ζωγράφος-αγιογράφος.

Η ζωγράφος -αγιογράφος Μαρία Σιδέρη Maria Sideri 
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο εργαστήρι του κου Γ. Βογιατζή και του αγιογράφου Βλαχάκη
Η ενασχόληση της με τη ζωγραφική ξεκινά από την παιδική της ηλικία.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει και αρκετές ατομικές.

Έργο της αγιογράφου ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη Maria Sideri

Τα θέματα των έργων της είναι μελέτες πάνω σε μυθολογικά και ιερά κείμενα. Από τη μελέτη της εμπνέεται και αποτυπώνει τους πίνακες όπως τους φαντάζεται.

Οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος και δουλειάς σε συνδυασμό με την αγάπη της για τους κλασικούς μεγάλους ουμανιστές ζωγράφους την οδήγησαν όπως είναι φυσικό στη δημιουργία κλασικών πινάκων. Το κύριο περιεχόμενο των πινάκων της έχει να κάνει με τη μυθολογία και την ιστορία.

Προσπαθεί όλο και περισσότερο να εισάγει σύμβολα κοινά με την ανθρώπινη φύση, δίνοντας σιγά σιγά ένα δικό της τρόπο στην ζωγραφική.

Έχει εξειδικευτεί στις πολυπρόσωπες μικρογραφίες. Έργα της μικρογραφίας παρουσίασε από τις 1-8/6/2014 στην Πινακοθήκη του Πειραιά με τον γενικό τίτλο : «Πηδάλιο» ως επίτιμη προσκεκλημένη στην ατομική έκθεση ζωγραφικής « ΕΝΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΣΥΜΠΑΝ » του Βασίλειου Αράπη.

Πηδάλιο της Μαρίας Σιδέρη Maria Sideri

ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ της Μαρίας Σιδέρη Maria Sideri 
Δείτε φωτογρ. από τα έργα με τα οποία συμμετείχε : https://www.facebook.com/maria.sideri.5/media_set?set=a.863357153679122.1073741828.100000145350492&type=3

Είχα γράψει για την συμμετοχή της Μαρίας Σιδέρη στην έκθεση "ενότητες" τον Σεπτέμβριο του 2012 γνωρίζοντάς την κι όπου πρωτομιλήσαμε, στο Πολιτιστικό κέντρο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου : Το κύριο περιεχόμενο των πινάκων της είναι παρμένο από την μυθολογία και την ιστορία. Τα θέματά της παντρεύονται πρωτότυπα και επιτυχημένα με την Παλαιά και Καινή Διαθήκη δημιουργώντας ένα ομοιογενές σύνολο.http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/2012/09/309.html


















Η μεγαλύτεροι διάκριση της ήταν σε έκθεση που έκανε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία και τιμήθηκε με δίπλωμα της διεθνούς Φίλο-Βυζαντινής Ακαδημίας.

Ως αγιογράφος ακολουθεί την Μακεδονική σχολή και τις εικόνες γενικά που βρίσκονται στο Άγιο Όρος και στις περισσότερες εκκλησίες της βορείου Ελλάδος, δίνοντας έτσι την αίγλη των Βυζαντινών χρόνων στις Ιδιωτικές εκκλησίες αλλά και στον Ιερό Ναό που έχει αγιογραφήσει.

Πίνακες της κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.Το 2009 δημιούργησε το πορτρέτο του Albert Schweitzer,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Έκφραση" (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2009)για λογαριασμό του ελληνικού τμήματος του αυστριακού οργανισμού A.SCHWEITZER.

Το 2007 τιμήθηκε με το δίπλωμα της International Philobyzantine Academy.Την άνοιξη του 2009 το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αγόρασε το έργο "Το Δένδρο Των Νεομαρτύρων".

Είναι μέλος του Π.Α.Σ.Υ.Α και έχει αγιογραφήσει Ιερούς Ναούς ανά την Ελλάδα.

Δείτε επίσης συνεντεύξεις της που έχει δώσει κατά καιρούς και μιλά για τη δουλειά της :

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ ΖΩΓΡΑΦΟ

Η παρουσίαση της εικαστικού ΜΑΡΙΑΣ ΣΙΔΕΡΗ(Ζωγράφος-Αγιογράφος) στην εκπομπή 'ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ' με τη ΝΑΝΣΥ ΚΟΥΤΣΙΟΥ στο HIGH CHANNEL στις 03/07/2014


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί συνέντευξη της Μαρίας Σιδέρη στο Κάτι παίζει του ΑΡΤ :
https://www.youtube.com/watch?v=OyoBml1W-4Y

Η Μαρία Σιδέρη παρουσιάζει τις μοναδικές δημιουργίες της με πολλές επιρροές από την αγιογραφία, αφού έχει εργαστεί εκτενώς στο αντίστοιχο τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Έχει αγιογραφήσει σε πολλές ιδιωτικές εκκλησίες καθώς και στο Ναό της Παναγίας στο Αιάντειο Σαλαμίνας, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα αγιογραφεί στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας." έγραψε η Χριστίνα Παπαδημητροπούλου ως Υπεύθυνη επικοινωνίας τύπου για την ατομική έκθεση «Από τη γη ως τον ουρανό» τον Οκτώβριο του 2014 στην Πινακοθήκη του Πειραιά. ( http://www.antenna.gr/news/m/article?aid=364449 )

«Από τη Γη ως τον Ουρανό», ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Μ. Σιδέρη, στην Πινακοθήκη Πειραιά.


Συνέντευξη από τον κο Ρογκάκο στην Μαρία Σιδέρη και Δημήτρη Βεντούρη στο πρωινό του ΑΝΤΕΝΑ τις 12/9/2014


Mερικές από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου για τη ζωγράφο αγιογράφο Μαρία Σιδέρη  : http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%A3%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%B7

Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου