Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση της έκδοσης Christos Bokoros The Bare EssentialsΠαρουσίαση της έκδοσης Christos Bokoros The Bare Essentials τις 30 Νοεμβρίου 2015 στις 19:30
στο Μουσείο Μπενάκη Κεντρικό Κτήριο - Κουμπάρη 1, Αθήνα.

Το βιβλίο Christos Bokoros “The Bare Essentials” αποτελεί εκδοτικό τεκμήριο της ομώνυμης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 (12.12.2013-2.2.2014). Κυκλοφόρησε μόνο στα αγγλικά από τις εκδόσεις Mer (www.merpaperkunsthalle.org) και η δομή του παρακολουθεί αυστηρά τη δομή της ίδιας της έκθεσης με εμβόλιμο το αυτοβιογραφικό κείμενο «Η οδός» (The Way) που υπογράφει ο καλλιτέχνης τεχνηέντως μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον David Connolly.

Οι φωτογραφίες του γάλλου φωτογράφου Laziz Hamani (www.lazizhamani.com) που εικονογραφούν την έκδοση αναδεικνύουν στην ακραία λεπτομέρειά της την εικονοποιητική δύναμη του ζωγράφου. Εμφανίζουν ανάγλυφη την απλότητα της ύλης, τη βαθύτητα του χρώματος, το νόημα της ζωγραφικής σιωπής. Αποκαλύπτουν την αφανή αρμονία μιάς ζωγραφικής για την οποία ζητούμενα και αποδοτέα είναι η εν δόξη παράστασις, το φως, η αλήθεια, η ζωή. Οτι εν τέλει «ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική».

Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι:
Αγγελος Δεληβοριάς, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη και
Luc Derycke, εκδότης και σχεδιαστής της βιβλίου

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: bit.ly/1ShI4dL

Δείτε επίσης προηγούμενο άρθρο μου, για την έκθεση Χρήστος Μποκόρος. Τα στοιχειώδηΕπιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου