Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΚΤ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις ως φόρος τιμής στο έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου – Ελ Γκρέκο, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης»



ΑΣΚΤ - Πολιτιστικές εκδηλώσεις ως φόρος τιμής στο έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου – Ελ Γκρέκο, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206 Ταύρος)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου από 9.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Πρόκληση συμμετοχής
Ο επιστ. υπεύθυνος Καθηγητής της ΑΣΚΤ κ. Γιώργος Χαρβαλιάς και η Ομάδα Εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 2: «ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΜΝΗΜΗ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» της Πράξης «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» (MIS 474631) και ειδικότερα στο πλαίσιο υλοποίησης του Πακέτου Εργασίας 2.2 (Π.Ε. 2.2.): Πολιτιστικές δράσεις, Παραδοτέο 7 (Π.7.): Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή Αττικής, προσκαλούν τα σχολεία τα Γυμνάσια - Λύκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής και των όμορων Δήμων, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» Πειραιώς 206, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου από 9.30 πμ έως 13.30 μμ. προκειμένου να παρακολουθήσουν πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο. Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007 – 2013), το Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν είναι ανοιχτές και ελεύθερες στο ενδιαφερόμενο κοινό. Η χωρητικότητα του Αμφιθεάτρου είναι 328 θέσεων [ 2 διαδοχικές παρουσιάσεις σε 328 +328 μαθητές συνολικά].
Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας δηλώσεων συμμετοχής στη γραμματεία του προγράμματος στο τηλέφωνο 2103897159.
Αναλυτικότερα: Aπό 9.30 πμ έως 11.15 πμ στην Πρώτη Ομάδα Μαθητών, θα παρουσιαστούν προβολές έργων, διάλεξη με θέμα την εισαγωγή στο έργο του Ελ Γκρέκο, προβολή εκπαιδευτικού βίντεο, και σχετικών αποσπασμάτων .
Από 11.30 πμ έως 13.15 μμ στη Δεύτερη Ομάδα Μαθητών, θα παρουσιαστούν προβολές έργων, διάλεξη με θέμα την εισαγωγή στο έργο του Ελ Γκρέκο, προβολή εκπαιδευτικού βίντεο, βιντεοπροβολή σχετικών αποσπασμάτων.
Στα σχολεία και τις τάξεις που θα συμμετάσχουν θα αποσταλεί δωρεάν κασετίνα με σειρά πολιτιστικών εκπαιδευτικών βίντεο με θέμα το έργο του Ελ Γκρέκο.
Εκπαιδευτικό υλικό για τηνεΕισαγωγή των μαθητών στο έργο του μεγάλου ζωγράφου, επιπλέον σειρά βίντεο ως υλικό διδακτικής προετοιμασίας των καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων, των δασκάλων και καθηγητών για την πραγματοποίηση πολιτιστικών μαθημάτων στην αντίστοιχη θεματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου