Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

"Διαδρομές, Πορεία του χτες -Στα όνειρα του αύριο" πρώτη Φθινοπωρινή εικαστική συνάντηση των ART SELECTED WORKS. Ο Λεόντιος Πετμεζάς προσεγγίζει θεωρητικά


Οι ART SELECTED WORKS παρουσιάζουν από 1 ως 8 Οκτωβρίου 2014

τη πρώτη Φθινοπωρινή εικαστική συνάντηση 22 αναγνωρισμένων δημιουργών με θέμα ’’Διαδρομές, Πορεία του χτες -Στα όνειρα του αύριο’’, στο χώρο τέχνης ΒΟΟΑRT, Σαρρή 21 στου Ψυρρή.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σταυρούλα Ανδρέου, Φώτης Ασπρομάτης, Sugar Bongard, Mαρία Γαμβρέλη, Γιώρης, Νίνα Διακοβασίλη, Ελένη Ζαβαλάκου, Μαρία Ζιάκα, Κατερίνα Κοντογεώργη, Βασιλική Μπενετάτου, Θάλεια Μαγδαληνού, Χρυσούλα Μιχαλέλη, Χριστίνα Μυτηληναίου-Ιακωβίδου, Καίτη Πανάγου, Βίκυ Πανάγου, Βασιλική Παπαθεοδώρου, Αrgy Pappaς –Τσιώτα, Περσεφόνη Παυλή, Λεόντιος Πετμεζάς, Γιώργος Σαμαράς, Λώρα Σαμσονίδου, Μαριλένα Φωκά.

Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει θεωρητικά την έκθεση της βραδιά των εγκαινίων επισημαίνει:

"Οι βιωματικοί σχεδιασμοί σε αυτό το δρώμενο τέχνης δημιουργούν ένα ταξίδι στο χτες μέσα από μια διεργασία αλληγορικής φαντασίας .Πρόκειται για μια εικαστική περιπλάνηση του εσώτερου κόσμου, μια ενδοσκόπηση που κινητοποιεί και εκφράζει μηνύματα και νοήματα ζωής.

Όλοι οι καλλιτέχνες προσωποποιούν τα ανυπότακτα μοτίβα της φυσικής μεταβατικότητας και μετάλλαξης του ανθρώπινου συλλογισμού καθώς ενστερνίζονται τους υπάρχοντες νόμους της ογκολογικής βαρύτητας, της στωικότητας και της σφοδρότητας. Παρουσιάζουν εναργέστατα τους συνδυασμούς μιας διαπραγμάτευσης με ποιητική απόδοση που κατευθύνει ευπρόσδεκτα τα ενορατικά τοπία προς τα αναμενόμενα επινοήματα των αντανακλάσεων .

Προβάλλουν το εκρηκτικό βίωμα μέσα από το θεωρούμενο αντικείμενο με μια ένταση που αναμορφώνει το ομοιοπαθητικό κάτοπτρο του ψυχισμού.

Οδηγώντας το κοινό σε πρωτοποριακούς θεματολογικούς και νεωτεριστικούς ορίζοντες.

Η τέχνη τους ευχάριστα και καθησυχαστικά αγγίζει τη πεμπτουσία της αρχιτεκτονικής δόμησης , με πολυδιάστατες ωστόσο συνειδησιακές εκδοχές

Το περιεχόμενο, η φόρμα και η ύλη δένουν και φορτίζουν τις θεματολογίες, προς μια κατεύθυνση αρμονικής συνύπαρξης του σχεδίου και του χρώματος της πραγματικής εικόνας και αυτής που αντιλαμβανόμαστε εντέλει .

Οι απεικονίσεις ταυτόχρονα δένουν το ρεαλιστικό με το αντιθετικό στοιχείο , γεννώντας τη δύναμη που χρειάζεται ένα έργο για να υπάρξει."

Ο συντονισμός της έκθεσης έγινε από την εικαστικό Argy Pappas-Tσιώτα

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στις 8μμ.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το ATHENS LΕDRA HOTEL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου