Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ", "THE STONE COLLAGES" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.





ΕΚΘΕΣΗ "ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ", "THE STONE COLLAGES" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ,
Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ώρα 8.30 μμ, εγκαινιάζεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η έκθεση λίθινων γλυπτικών κατασκευών και ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο:
"ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ -THE STONE COLLAGES". Θα προλογίσει στα εγκαίνια την έκθεση η Δώρα Φ. Μαρκάτου, αν. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ιστορία της Νεότερης Ευρωπαικής Τέχνης.
Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες γλυπτικές κατασκευές-συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά καθώς και χαρακτηριστικές ζωγραφικές δημιουργίες του. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του ενσωματώνονται σε ιδιότυπα λίθινα κολλάζ, όπου γεωμετρικές σχέσεις και μορφές μετασχηματίζονται στο χώρο σε αρχαιτυπικές κατασκευές διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής, πάνω σε λίθινες ready made φόρμες. Οι "έτοιμες" αυτές φόρμες, σπαράγματα ερειπίων ή παραθαλάσσια ευρήματα, συντίθενται εικαστικά και με αισθητική λιτότητα και απλότητα αποκτούν μια έντονη εκφραστική δύναμη, ιδιαίτερα στον κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι νέες εικαστικές συλλήψεις του καλλιτέχνη, όπως και τα λίθινα "Μυθικά περιδέραια" του 2005, εκτίθενται μαζί με ζωγραφικές "Νεφελογραφίες" και "Ιδεογραφικές μορφές", απαρτίζοντας ένα συνολικό πολυδιάστατο φάσμα των ιδιότυπων αισθητικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη.

Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ώρα 8.00μμ-10.30 μμ.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου- 26 Σεπτ. 2015

πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286.-

www.rodopicollection.blogspot.com
www.gisi.gr/evangelatos
Είσοδος ελεύθερη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου