Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

4ο Αιγυπτιακό Φεστιβάλ Τέχνης στην Αθήνα : “ Ιχνηλατώντας την Αίγυπτο ”, Εικαστική Έκθεση της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ)


Οι πατροπαράδοτες καλές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά, από τη διοργάνωση του 4ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ στην Αθήνα. Το διοργανώνει το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Πρέσβη Ahmed Fouad El Bidewy, από τις 2 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015. Το εν λόγω Φεστιβάλ αποσκοπεί στη διάδοση του Αιγυπτιακού Πολιτισμού και της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής του δράσης και επιρροής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επίσης αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού λαού.
 
Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος) τηλ.: 210 3632824.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015 και παράλληλα θα γίνουν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ) με τίτλο: «Ιχνηλατώντας την Αίγυπτο»

*Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ) με τίτλο: «Ιχνηλατώντας την Αίγυπτο» , στα πλαίσια του 4ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ  στο Μορφωτικό Κέντρο  πρεσβείας  στην Αθἠνα ( Πανεπιστημίου 6 , 3ος όροφος ) Δευτέρα 02/02/2015 και ώρα 18:00

Διάρκεια έκθεσης 02 - 06 Φεβρουαρίου 2015
Ώρες Επισκέψεων : Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 10:00 – 19:00
Πέμπτη 10:00 – 15:00

Στην Εικαστική Έκθεση συμμετέχουν τα μέλη της Π.Ε.Λ.Τ. :

ΑΝΕΖΙΡΗΣ Παναγιωτης
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ Ρίτσα
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Μαρία
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΕΡΑΚΟΥ Αικατερίνη
ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ Κωνσταντίνα
ΔΕΛΗΓΚΑΡΗ Σιβόν
ΔΙΚΑΙΟΥ Κλαίρη
ΖΑΦΕΙΡΗ Στέλλα
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΤΕΡΖΑΚΗ Ελένη
ΚΑΡΑΜΒΑΛΗΣ Δημήτρης
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Ελένη
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γιάννης
ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ Δέσποινα
ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗ Μαρκέλλα
ΚΡΙΕΖΗ Ευαγγελία
ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ Μαρίνα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νώντας
ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ Αριστοτέλης
ΛΕΓΑTOY Βιβή
ΛΕΝΗΣ Γιώργος
ΜΑΝΤΟΥΔΗ Αναστασία
ΜΗΝΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ Μιχάλης
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Άκης
ΜΙΤΣΕΛ Ελπίς - Ειρήνη
ΜΟΣΧΟΥ Βασίλης
ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Σπύρος
ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΗΣ Γιώργος
ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΟΥ Ολυμπία
ΜΩΧΑΜΕΤ Ελένη
ΟΥΖΟΥΝOΓΛΟΥ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ Μαρία
ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ Χριστίνα
ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Χρυσούλα
ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ Κατερίνα
ΤΖΩΡΤΖΟΣ Σταύρος
ΤΡΟΙΖΗ Ειρήνη
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Πόπη
ΧΟΥΛΙΑΡΑ Αναστασία
CARLIER Sylvie

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

** Μουσική Ποιητική βραδιά με Έλληνες και Αιγύπτιους ποιητές . Αραβικά και Ελληνικά τραγούδια με το μουσικό σύνολο της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) στις 05 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00


***Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκινά η εβδομάδα αιγυπτιακού κινηματογράφου. 
Έλληνες ηθοποιοί στον Αιγυπτιακό Κινηματογράφο
Την εναρκτήρια εκδήλωση (Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30) θα προλογίσουν: Ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα, Δρ Χουσείν Μαράι Μαχμούντ και ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης (γιός του Γιώργου Ιορδανίδη, που διέπρεψε στον κινηματογράφο της Αιγύπτου).

Tο πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.30: Χάσαν ου Μαρίκα [Ο Χάσαν και η Μαρίκα] (1959) του Χάσαν Ελ Σέιφι, με τους Ισμαήλ Γιασίν, Αμπντέλ Σαλάμ Ελ Ναμπούλσι, Μάχα Σάμπρι, Ντορέγια Άχμεντ.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00: Έχνα Ελ Ταλάμζα [Εμείς οι σπουδαστές] (1959) του Άτεφ Σάλεμ, με τους Ομάρ Σαρίφ, Σούκρι Σαρχάν, Ταχία Καριόκα, Μαχμούντ Ελ Μελίγκι.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00: Σαχρ Ελ Άσαλ Μπάσαλ [Ο μήνας του μέλιτος] (1960) του Ίσα Καράμα, με τους Ισμαήλ Γιασίν, Μαρί Μουνίμπ, Καριμάν.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00: Κασ Ελ Αζάμπ [Το πικρό ποτήρι] (1952) του Χάσαν Ελ Ιμάμ, με τους Φάτεν Χαμάμα, Μόχσεν Σαρχάν, Φαρίντ Σάουκι, Μαχμούντ Ελ Μελίγκι.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00: Πορτ-Σάιντ (1957) του Έζ Ελ Ντιν Σουλφικάρ, με τους Φαρίντ Σάουκι, Χόντα Σολτάν, Λάιλα Φάουζι, Σούκρι Σαρχάν.

Πηγές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου