Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο διάσημος Ελβετός σουρεαλιστής εικαστικός H.R. Giger έφυγε από τη ζωή





LI II GICLE'E
Αυτό το όμορφο και ίσως το μεγαλύτερο αριστούργημα του Giger είναι δημιουργημένο στις τεράστιες διαστάσεις 61 "x 43" (153 εκατοστά x 108 εκατοστά) και είναι τυπωμένο σε πολύ βαρύ Arches τύπου αρχειακού υλικού. Κάθε ένα είναι προσωπικά αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον HR Giger. Li II έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα δημοφιλή βιβλία τέχνης του Giger, και έχει γίνει μια εικόνα εικόνα σύμβολο της μεγάλης μαεστρία του. Ένα must για κάθε σοβαρό συλλέκτη τέχνης του Giger , ή της φανταστικής τέχνης γενικότερα.


Ο διάσημος Ελβετός σουρεαλιστής εικαστικός εξέπνευσε μετά από τραύματα που υπέστη από πτώση όπως μετέδωσε η ελβετική τηλεόραση. Ο Giger είχε γίνει διάσημος ως ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το περίφημο Alien της ομώνυμης ταινίας .



HR Giger ALIEN ΕΚΘΕΣΗ
25 "x 31" αφίσα Τυπωμένο σε χοντρό οξύ χωρίς κάλυμμα Εντυπωσιακή εικόνα στη μνήμη ALIEN σχεδιασμός του Giger. Αυτή η αφίσα γράφει ότι είναι από την έκθεση World Expo του 1992 στη Σεβίλλη , όπου η αρχική ζωγραφική ήταν στην έκθεση της ελβετικής Pavillion.


Ήταν ζωγράφος και γλύπτης αλλά του άρεσε να φτιάχνει και έπιπλα. Το έργο του άνηκε στα κινήματα του σουρεαλισμού και του φανταστικού ρεαλισμού. Ήταν σκοτεινό και γεμάτο εφιαλτικές εικόνες σαν να ήταν βγαλμένες από τον κόσμο του HP Lovecraft, τα τέρατα που δεν μπορούσε να περιγράψει. Magnify Image







Δείτε ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τοπ πολύπλευρο ταλέντο και το τεράστιο, αλλόκοσμο έργο του σε όλο του το μεγαλείο.



Ο βραβευμένος με Όσκαρ (ALIEN) Ελβετός καλλιτέχνης και σχεδιαστής

HR Giger γεννήθηκε στη μικρή πόλη του Chur, Ελβετία, τον Φεβρουάριο του 1940. Ο Giger μεγάλωσε σε ένα μάλλον φυσιολογικό, μεσαίας τάξης οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας του ήταν ο τοπικός φαρμακοποιός. Όταν ήταν αρκετά νεαρός ο πατέρας του, έλαβε ένα ανθρώπινο κρανίο για να προωθηθεί μια φαρμακευτική εταιρεία, και ο νεαρός Hansruedi μαγεύτηκε.

Από κει και πέρα του αναπτύχθηκε μια γοητεία με όλα τα σκοτεινά και περίεργα πράγματα , και αργότερα βρήκε την έμπνευση από έργα του Salvador Dali και τον Jean Cocteau μέσα από χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ και φωτογραφίες περιοδικών. Η μητέρα του Giger Melli ήταν μια μεγάλη ενθάρρυνση για τον ίδιο, όμως δεν καταλάβαινε πάντα το τι παράξενο γοήτευε το νεαρό γιο της. Ως προ-έφηβος, ο Giger προσκαλούσε τους φίλους της γειτονιάς για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του με βόλτες στο «Τρένο Φάντασμα», και άλλες σκοτεινές φανταστικές απεικονίσεις.

Μετά από το γυμνάσιο πήγε να σπουδάσει αρχιτεκτονική και το βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ζυρίχης. Σύντομα επεκτείνοντας το δίκτυο φίλων του άρχισε η δημιουργική του κατάρτιση συμμετέχοντας σε διάφορες πτυχές των τεχνών.

Το 1966 ο Giger ξεκίνησε να εργάζεται ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, και την ίδια στιγμή, ολοκλήρωσε κάποια πρώτα έργα ζωγραφικής. Το 1968 άρχισε να εργάζεται αποκλειστικά ως καλλιτέχνης, καθώς και σκηνοθέτης. Οι πρώτες αφίσες του δημοσιεύθηκαν το 1969, και είχε επίσης μερικές από τις πρώτες εκθέσεις του έξω από τη Ζυρίχη.

Την επόμενη δεκαετία ξεκινά τη χρήση του αερογράφου όπου τα έργα του αντικατοπτρίζουν μια μοναδική απόκοσμη ποιότητα. Καθώς μεγάλωνε θεωρείτο ο κορυφαίος καλλιτέχνης airbrush στον κόσμο και απέδειξε ότι η λεπτή τέχνη θα μπορούσε να παραχθεί μέσω της συσκευής. Τα μεγάλα σχήματα των πινάκων του δεν αποκλείουν την σχολαστικότητα του σε ένα μείγμα ερωτικού μυστηρίου και απόκοσμης κομψότητας.

Το 1978 άρχισε να δουλεύει για την ταινία ALIEN, όπου τα περισσότερα πλάσματα και σύνολα κατέληξαν σε γλυπτική. Το 1980 απονεμήθηκε στον καλλιτέχνη το Όσκαρ για το εκπληκτικό έργο του σχετικά με την κλασική ταινία. Πρόσφατα, παρείχε τα σχέδια για τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ του Ridley Scott.


Ο Giger επίσης άρχισε την εργασία για το HR Giger Museum στη μέση της δεκαετίας του 1990 και αυτό συνεχίστηκε μέχρι το θάνατό του, όπως το μεσαιωνικό κάστρο στην γραβιέρα, Ελβετία επεκτείνεται συνεχώς. Το μουσείο στεγάζει την προσωπική του συλλογή έργων τέχνης από όλο τον κόσμο, καθώς και μια σημαντική συλλογή από τους δικούς τους πίνακες και γλυπτά.





James Cowan και HR Giger

HR Giger

Μπορεί να σας αρέσει  επίσης:  Beksinsk i    Zawadzki

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ Giger




ΒΙΒΛΙΑ

Είδος Σχεδιασμός
Είδη Σχεδιασμός

Παραγγελία για $ 29.50
Είδος Design Ltd Edn
Είδος Design Ltd Edn

Παραγγελία για $ 275.00
Giger του Necronomicon I & II Ltd
Giger του Necronomicon I & II Ltd
Necronomicon I και II σε ένα τόμο S / N. Giger του τίτλου για $ 1,550.00
Εμβιομηχανική Ltd Edn
Εμβιομηχανική Ltd Edn

Παραγγελία για $ 395.00
Αναδρομικός
Αναδρομική

παραγγελία για $ 19.95
Alien Giger του
Alien Giger του

τίτλου για $ 24.95
Εμβιομηχανική
Εμβιομηχανική

Παρακαλείσθε να ρωτήσετε για τιμή
Necronomicon II
Necronomicon II

στοιχείο Back-Για $ 69.95
Δεν υπάρχει απόθεμα
Necronomicon
Necronomicon

Παρακαλείσθε να ρωτήσετε για τιμή
Film Design Ltd Edn
Film Design Ltd Edn

Παραγγελία για $ 1,200.00


Πηγές:
http://wwww.hrgigermuseum.com
www.giger.com

www.hrgiger.com

www.baranyartists.com

www.hrgigeragent.com

www.littlegiger.com


ww.lifo.gr/now/culture/46999


http://greekartnews.wordpress.com/2014/05/13/% CF% 80% CE% AD% CE% B8% CE% B1% CE% BD% CE% B5-% CE% BF-hr-Giger /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου