Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ, καλλιτέχνη-τεχνοτρόπου από ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα την απεικονιστική τεχνική και την υλοποίηση του νου



H Πινακοθήκη Γρηγοριάδη εκθέτει έργα του Περικλή Περδικάρη, καλλιτέχνη-τεχνοτρόπου από ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα την απεικονιστική τεχνική και την υλοποίηση του νου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Την μεγάλη αγάπη του για την τέχνη, την κληρονόμησε από τον πατέρα του, τεχνοτρόπο της εποχής, έναν περιζήτητο αυτοδίδακτο καλλιτέχνη. Με εντυπωσιακά και ανεξίτηλα χρώματα έχει καταγραφεί στην μνήμη του, από όταν ήταν παιδάκι 5 ετών, η συμμετοχή του πατέρα του στην κατασκευή των σκηνικών στην θρυλική κινηματογραφική ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» η οποία γυρίστηκε στη Ρόδο την δεκαετία του 1960.
Συχνά ακολουθούσε τον πατέρα του στην εργασία του με αποτέλεσμα την έμφυτη κλίση του στην τέχνη και τις σπουδές του ως Σχεδιαστής Διακοσμητής σε νυχτερινή σχολή στον Πειραιά.
Μας είπε:
“Εργάστηκα 32 χρόνια στον ΕΛΤΑ ενώ παράλληλα διατηρούσα εργαστήριο παραγωγής εικόνων τις οποίες κατασκεύαζα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία.Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά της πόλις μου, του Ηρακλείου, ως αιρετός και ενεργός πολίτης.
Σε όλη μου την ζωή έψαχνα το «Νόημα», και τελικά ανακάλυψα ότι το «Νόημα» βρίσκεται Παντού. Αρκεί να είσαι έτοιμος να το Δείς, να το αναγνωρίσεις. Έτσι ακριβώς όπως και τα Θαύματα μπορούν να συμβούν σε όλους και παντού αρκεί να μπορείς να τα αναγνωρίσεις .
Στην χρεωκοπημένη κοινωνικά και οικονομικά εποχή που ζούμε μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Να επαναπροσδιορίσουμε. Να αλλάξουμε ρώτα πλεύσης. Η αδιαφορία και ο υπερκαταναλωτισμός, μας έριξαν σε βράχια. Ώρα είναι να αλλάξουμε ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους.
Η δική μου συμμετοχή στην αλλαγή αυτή είναι μέσω της τέχνης της ανακύκλωσης, την οποία θεωρώ σημαντική ενέργεια για την ευαισθητοποίηση ανάπτυξης και διαμόρφωσης της περιβαλλοντικής μας και οικολογικής μας συνείδησης.”
Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Ιουλίου στις 8.00μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης έως και Κυριακή 17 Ιουλίου 2016.
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη- Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-15:00, και 18 :00-21 :00. Σάββατο-Κυριακή: 11:00-14:00. Δευτέρα κλειστά . Είσοδος ελεύθερη.
Είσοδος, όπως πάντα ελεύθερη.
Τηλέφωνο Γραμματείας: 2102719744
Mail: info@pinakothikigrigoriadi.gr
www.pinakothiki.eu

https://www.facebook.com/events/497365923793187/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου