Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Πόλεμος, Καπιταλισμός και Ελευθερία» 150 έργα του Banksy στο Palazzo Cipolla στη Ρώμη





Μια μεγάλη έκθεση του Banksy φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη Ρώμη στο Palazzo Cipolla.

Τίτλος της «Πόλεμος, Καπιταλισμός και Ελευθερία». Παρουσιάζονται περίπου 150 έργα του, τα οποία συγκεντρώθηκαν με μεγάλη επιμονή και κόπο από ιδιωτικές συλλογές. Κεντρικό θέμα τους η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση του σύγχρονου κόσμου, μέσα από το γνωστό σαρκαστικό στυλ του ακτιβιστή δημιουργού.

Οι επιμελητές της έκθεσης Στέφανο Αντονέλι, Φρανσέσκα Μετζάνο και Ακόρις Αντίπα επισημαίνουν ότι στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξουν τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα των έργων.

«Η έκθεση εστιάζει κυρίως σε τρία θέματα (πόλεμος, καπιταλισμός και ελευθερία). Επιλέξαμε να τα διερευνήσουμε μέσα από τις δημιουργίες του Banksy. Δυστυχώς έχει μετατραπεί σε τέτοιο φαινόμενο στις μέρες μας που οι προβολείς είναι πάνω στον Banksy που αντιτίθεται στον πόλεμο, τον καπιταλισμό και την ελευθερία. Αυτό θέλαμε να εξερευνήσουμε με τους συνεπιμελητές, δηλαδή αυτά τα τρία πολύ σημαντικά ζητήματα» επισήμανε ο Ακόρις Αντίπα.

Η έκθεση δεν γίνεται με την έγκριση του βρετανού καλλιτέχνη, ο οποίος διατηρεί τη μυστικότητα της ταυτότητάς του όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που έχει εξάψει την περιέργεια των media.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει γι’ αυτόν, φωτίζοντας διάφορες πτυχές του street artist. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι δημιουργίες. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, prints και διάφορα σπάνια αντικείμενα.

Διαρκεί στο Palazzo Cipolla μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια Γιώργος Μητρόπουλος

http://gr.euronews.com/2016/05/27/banksy-s-work-on-display-in-rome/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου