Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Σε πρώτο ενικό» ατομική έκθεση ζωγραφικής του Mike (Μιχάλη Τζάμαλη)



Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 18:30, εγκαινιάζεται στο πολιτιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» η τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Mike με τίτλο «Σε πρώτο ενικό».

Η τέχνη έρχεται να αναπληρώσει, άλλα και να αναδείξει τα κακώς κείμενα της ζωής. Αυτή είναι η επιδίωξη του καλλιτέχνη. «Σε πρώτο ενικό» γιατί ο πληθυντικός αριθμός, δεν αρκεί να δείξει σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες της ζωής. Ένας κόσμος μας γύρω που αλλάζει συνεχώς με τον άνθρωπο απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις αλλαγές.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του δήμου Παλαιού Φαλήρου και προσωπικά του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη.

 Πρωταρχικός στόχος παραμένει ο άνθρωπος. Σε αυτό το πλαίσιο ο καλλιτέχνης θα κληρώσει ένα έργο τέχνης. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι συλλέξουν και παραδώσουν καπάκια που θα δοθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή».

Θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις την ημέρα των εγκαινίων αλλά και τις υπόλοιπες μέρες θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις στον χώρο της έκθεσης με επίκεντρο τις τέχνες και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην προσωπική σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook Mike Tzamalhs

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2016.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της έκθεσης :

Ο ζωγράφος Mike (ΜιχάληςTζάμαλης)  στο Public Συντάγματος τις 6/4/2016  με τα έργα του, που συνόδευσαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού "Όταν φεύγουν τα σύννεφα" μαζί με τη συγγραφέα κι όπου θα μιλήσει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης (φωτογραφία από Bookia).

"Σε πρώτο ενικό" ονομάζει την επερχόμενη έκθεσή του o Mike. Ψάχνοντας το εγώ καλπάζοντας στα όνειρα του που κάνει πραγματικότητα στους πίνακές του που μας μιλούν σε πρώτο ενικό πρόσωπο.
Mike
To έργο του Mike το οποίο πρωτοείδα και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση

Ακάματος ταξιδιώτης της ζωής που βρίσκει την ομορφιά στην παραμικρή της λεπτομέρεια θέλοντας να αποτυπώσει το βαθύτερο της νόημα!


Mεγάλη λατρεία του ζωγράφου η θάλασσα που δίπλα της γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Πηγή έμπνευσής του... την αποθανατίζει με το μάτι του καλλιτέχνη για να την μεταφέρει στον καμβά στη συνέχεια.
Η προηγούμενη ατομική του έκθεση, με τη διερεύνηση των μυστηρίων της είχε να κάνει ...
Μιχάλης Τζάμαλης «1η Ανάμνηση Θάλασσα κι άλλα μυστήρια...» ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Ναύπλιο

Τον Ιανουάριο του 2016 βραβεύτηκε στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τέχνης του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων ΕΠΟΚ. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα τις 10/1/2016 .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου