Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

«ΤΕΧΝΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ»




ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ART VILLE
(Ιάσωνος 5 Γλυφάδα)
και
ART WAY
παρουσιάζουν
από 17 έως 23 Οκτωβρίου 2015
τα έργα 31 καλλιτεχνών


Θέμα «ΤΕΧΝΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Σε αυτή την χρονική στιγμή κοινωνικής αβεβαιότητας, τα σημεία συνάντησης ενός καλλιτέχνη με το κοινό, όπου οι διάφορες διαδρομές τους συγκλίνουν σε έναν κοινό χώρο συνεύρεσης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής προβληματισμών, σκοπό έχουν την εύρεση της αλήθειας και την επίτευξη του επόμενου κοινού βήματος, της επικοινωνίας.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι κοινώς αποδεκτό πως στις τέχνες η έρευνα και η προσπάθεια να μαθαίνουμε διαρκώς περισσότερα, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και τις ικανότητές μας, δε σταματά ποτέ. Σε όλη μας τη ζωή στόχος είναι να ψάχνουμε να βρίσκουμε αλήθειες και να τις εκφράζουμε, ο καθένας με τον προσωπικό του τρόπο, όπως οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τις αντιλαμβάνονται και τις αποθανατίζουν.
Τα έργα που παρουσιάζονται, πραγματεύονται τις έννοιες της τέχνης και της ανατροπής που αυτή μόνο μπορεί να εικονοποιήσει. Το ωραίο και το υψηλό, το ιδανικό και η συμμετρία ,η τελειότητα και η αισθητική, συγκρούονται άλλοτε με την ιδεολογία, τις ατέλειες , τις κηλίδες και άλλοτε με τις αποκλίσεις που πολλές φορές είναι χρήσιμες άλλες φορές αναγκαίες, ιδωμένα και αποτυπωμένα από τους καλλιτέχνες από μια διαφορετική σκοπιά, υποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο τα στοιχεία που κλονίζουν την σιγουριά και την σταθερότητα, και οδηγούν σε μία αλλόκοτη ομορφιά και στην τελειότητα της ανατροπής
Οι καλλιτέχνες μας με επαγγελματισμό αλλά και έμπνευση προσέγγισαν το θέμα παρουσιάζοντας μέσα από τα έργο τους ως ένα ακόμη βήμα-στόχο της προσωπικής τους πορείας, την εμπειρική διαδικασία, που ο καθένας αντιλαμβάνεται και αυτό που δημιουργεί η ψυχή του. Με την μέθοδο αυτή προκαλούνται αντικρουόμενα συναισθήματα, ευφορίας και οδύνης, όμως εν τέλει είναι λυτρωτική και συντελεί βήμα προς βήμα ,την ανεξάρτητη αξιολόγηση του θεατή, σε κάθε έργο διακρίνοντας την αγωνία του δημιουργού να ορίσει την τέχνη και την ανατροπή –την εικόνα και το ορατό και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Σας περιμένουμε Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 & ώρα 20:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΡΑΠΗ ΜΙΜΟΖΑ
ΒΟΥΒΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΛΛΟΥ ΑΝΙΕΖ
ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ -ΣΑΡΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΞΑΡΧΟΥ ΕΥΑ
ΖΓΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΕΛΣΑ
ΚΑΛΟΒΥΡΝΑ ΑΤΖΕΛΑ
ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΡΑΝΙΔΗ ΠΟΠΗ
MΠEKIAΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
MΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΪΖΑ
ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ
ΝΑΣΚΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΣΑΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
ΡΑΪΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΙΓΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΟΛΟΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΧΑΙΡΕΤΑΚΗ-ΣΚΟΤΡΑ ΕΛΙΝΑ
ΧΑΡΙΣΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΧΥΤΗΡΗ ΕΡΗ
Με εκτίμηση
για την ART WAY
Γιώργος Σάρδης- Αφροδίτη Δρακοπούλου
ART WAY:,κιν. 6941-522553 και 6986-660843 email:g.m.sardis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου