Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

''Ταξιδεύοντας με δύο πινέλα" αναδρομική έκθεση του Νίκου Ζάρρα



Ένα νέο σημαντικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού θα παρουσιαστεί από τις 12 έως τις 22 Μαρτίου 2014 στη gallery Deliolanis του καταστήματος Δεληολάνης, Συγγρού 100.
Πρόκειται για την αναδρομική έκθεση του διακεκριμένου καλλιτέχνη Νίκου Ζάρρα που τα τελευταία χρόνια ζει, δημιουργεί και διδάσκει τη εικαστική τέχνη στη Λουζάκα της Ζάμπια.

Η έκθεση ''Ταξιδεύοντας με δύο πινέλα'' δημιουργήθηκε με την αμέριστη αρωγή του Ιδρύματος ΄΄Το Σπίτι του Ηθοποιού'' και με το προσωπικό ενδιαφέρον της προέδρου του Ιδρύματος Άννας Φόνσου.
Την βραδιά των εγκαινίων την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 8.00 μμ για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει η Άννα Φόνσου και ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς θα προσεγγίσει θεωρητικά το έργο του δημιουργού.

 Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Ο Νίκος Ζάρρας έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εκθέσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει λάβει ιδιαίτερα εγκωμιαστικές κριτικές για την εικαστική εργασία του από επιφανείς κριτικούς τέχνης και βραβεύσεις σε όλη τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας καριέρας του.
Σημαντική στιγμή γι αυτόν ήταν η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων του πριν χρόνια στις εκθέσεις του εικαστικού θεσμού '' Τέχνης Φλόγα'' που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων υπουργείων όπου είχε επιλεγεί ως εξαιρετικό ταλέντο από την επιτροπή που είχε συγκροτήσει ο επιστημονικός σύμβουλος και επιμελητής των εκθέσεων του θεσμού Λεόντιος Πετμεζάς.
Η τέχνη του Νίκου Ζάρρα βασίζεται στο χρωματικό πλούτο που δένει σε μια επεξεργασία με την απόλυτη σχεδιαστική διατύπωση.Οι πίνακες του ενέχουν στοιχεία από τη πρωτογενή οπτική απόλαυση που στη συνέχεια γίνεται αναλυτική διαδικασία με δυναμική όψη.Το διάκοσμο και η ναιφ αποκάλυψη στους πίνακες του ανιχνεύουν με εσωτερικότητα μια καταγραφή απόψεων ,θέσεων και εικόνων του δημιουργού.Το αποτέλεσμα της καταγραφής που επιτελεί προβάλει τη ψυχική διάθεση απέναντι σε ότι ζει. σε ότι τον συγκινεί και σε ότι μένει ανεξίτηλο στη μνήμη του.........

Πηγή : http://victorthom.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου