Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

«Underwater Fantasy D» H εικαστικός Argy Pappas Τσιώτα με ατομική της έκθεση στην Πρεσβεία των Η.Π.Α.

H Αμερικανική Πρεσβεία στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος "Τhe Art Easel Program" για την προώθηση εμπνευσμένων ταλέντων της ζωγραφικής, παρουσιάζει για 3η χρονιά την γνωστή Ελληνοαμερικανίδα Eικαστικό Αργυρούλα Pappas Tσιώτα για τον μήνα Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2017 στην πολιτιστική αίθουσα "Clo " στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Θέμα της έκθεσης "U n d e r w a t e r F a n t a s y D ", όπου θα παρουσιάσει 15 νέα έργα
της Σειράς Βυθός Δ'.

Ο Βυθός είναι το κύριο θέμα από το οποίο συνεχίζει να εμπνέεται. Μέσω της ατμοσφαιρικότητας
της κίνησης και ρυθμού της φόρμας, πλάθει το όραμά της, για να συνυπάρχει το ορατό με το ονειρικό αποτέλεσμα.Όπως αναφέρει :"... είναι ένα ταξείδι αυτοσχεδιασμού με συνειρμούς ενέργειας, φαντασίας και μεταλλαγής με διάθεση συνύπαρξης ορατού με το αόρατο, η εξαλλοίωση της εξωτερικής με την εσωτερική πραγματικότητα, έτσι μορφοποιείται η ενόραση με νοητικές εικόνες να εμφανίζονται ωθούμενες από τα ερεθίσματα του Βυθού. Έτσι επιτελείται η συνύπαρξη της αίσθησης του ορατού με το ονειρικό αποτέλεσμα......."Η πρόσβαση στην έκθεση θα είναι μόνο για την Αμερικανική κοινότητα που εργάζεται μέσα στη Πρεσβεία, για λόγους ασφαλείας.Αποσπάσματα από το αφιέρωμα της ιστορικού τέχνης Christine Anagnostopoulos ακολουθούν :

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΣ CHRISTINE ANAGNOSTOPOULOS ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ PAPPAS ΤΣΙΩΤΑ

Η Αργυρούλα Pappas Τσιώτα στη 3η της εικαστική έκθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία,
παρουσιάζει 15 νέα έργα από τη σειρά Βυθός Δ με θέμα "U n d e r w a t e r F a n t a s y "
Επιλέγει να δουλεύει με ακουαρέλα και παστέλ για να εκφράσει το καλλιτεχνικό της όραμα
Η νέα εικαστική σειρά μας μεταφέρει στα βάθη του κόσμου της υποθαλάσσιας φαντασίωσης της
που περικλείει παλλόμενα χρώματα, με κίνηση της φόρμας των γραμμών και των σχημάτων με
έντονα τα στοιχεία της ατμοσφαιρικότητας. Η προσέλκυση στη διάθλαση του φωτός έχει ένα
αλληγορικό συμβολισμό με θεατρική μυστηριακή αίσθηση.

Η Αργυρούλα Pappas Tσιώτα, με τη δημιουργία ενός κόσμου ομορφιάς και γαλήνης είναι εικαστικός
της ψυχής που θυμίζει τους δημιουργούς της Αναγέννησης και προσφέρει μια βαθιά και συνάμα
ευχάριστη εμπειρία του οράματος της, μέσω επέκτασης της καταπληκτικής της και ευφάνταστης
εμπνευσμένης ευχέρειας..

Christine Anagnostopoulos Θεωρητικός Ιστορικός Τέχνης

BFA University of Southern California U.S.A.

[former] Fine Arts Chair A.W.O.G. American Women s Organization of Greece


ARGY PAPPAS TSIOTA
Eικαστικός - Εκπαιδευτικός
Συντονισμός εκδηλώσεων τέχνης
Εικαστικές παρουσιάσεις
+30 6945 849 764
ART CRITIC

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελληνοαμερικανίδα Εικαστικός Ρούλα Pappas Τσιώτα γεννήθηκε στο Dallas Texas των Η.Π.Α. και είναι Κρητικής καταγωγής.
Το πρώτο δείγμα του ταλέντου της φάνηκε όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής στην Αμερική.
Στην Ελλάδα, μετά την απόκτηση του πτυχίου της νομικής, αφιερώνεται στη ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς δασκάλους Αντώνη Απέργη, Σπύρο Κουρσαρη, Γιώργο Βογιατζή και Κώστα Καλλίνικο.
Αργότερα σπουδάζει στη σχολή διακεκριμένου internatiotal ζωγράφου Botis Thalassinos και ειδικεύεται στην τεχνική του pastel.
Ακολουθούν ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και Αμερική όπου πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, δημόσιους χώρους και μουσεία. Συμμετέχει σε Πανελλήνιες Εκθέσεις Θαλασσογραφίας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς από το 1992. Καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος όπου είναι μέλος. Ως επίσης και στο παγκόσμιο σύνδεσμο τέχνης της U.N.E.S.C.O. συμμετέχει στις εκθέσεις του Ομίλου για την U.N.E.S.C.O Τ.Λ.Ε.Ε. ως μέλος και Πολιτιστικός Εκπρόσωπος Νέας Σμύρνης.
Το 1992 δημιούργησε την Αίθουσα Τέχνης Gallery ONE "ΓΚΑΛΕΡΙ 1" στην Νέα Σμύρνη που λειτούργησε για 10 χρόνια με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και βραβευμένων Καλλιτεχνών από την Ευρώπη (βλ. δημοσιεύσεις Ελεύθερος Τύπος, Αδέσμευτος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Βραδυνή, Έθνος, Λοιπόν, Espresso, κ.αλ. με φωτογρ.).
Σήμερα ως ιδιόκτητο χώρο τέχνης κοσμεί την μόνιμη προσωπική της βραβευμένη συλλογή με θέμα το Βυθό. Καθώς και όλες τις σειρές των έργων της. Ο υποθαλάσσιος χώρος είναι το βασικό θέμα που συνεχίζει να ερευνά μέσα από τα έργα της.
Βραβεύτηκε για το έργο της στη σειρά "ΒΥΘΟΣ Β - TROPICAL" το 1999 στη 2η Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη καθώς έχει βραβευτεί για το έργο της και από τους "LIONS" Κέντρου.
Έχει εκδώσει 2 λευκώματα με αφιέρωμα και παρουσίαση έργων της που έγραψαν Ιστορικοί Τέχνης, Λογοτέχνες και Δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Αμερική : Νίκος Αλεξίου, Λεόντιος Πετμεζάς, Fay Carver, Κυριάκος Βαλαβάνης, Εύα Δελαβινια, Βάσος Κουντουρίδης, Καίτη Αργυράτου κ.άλλ.
Άλλα αφιερώματα έχουν γράψει : Ελένη Χωρεάνθη, Κώστας Βόγδου, ο Πρέσβης της Πολωνίας Ευστράτιος Μαυρουδής, τα περιοδικά "ΚΡΗΤΗ", "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ", "ΕΠΙΛΟΓΕΣ & ΣΠΙΤΙ", "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ", "ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ", "ΚΑΤΑΔΥΣΗ", "ΠΛΕΥΣΗ", "ΘΑΛΑΣΣΑ & ΓΙΩΤΙΝΓΚ", "BOATING", VOLTA, κ.αλ., Οι εφημερίδες ΑΤΗΕΝS NEWS, το NEWSLETTER THΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ΑΔΕΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΘΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ .κ.άλλ. για το έργο της.
Από το 2013 και μετά ασχολήθηκε με τον συντονισμό μηνιαίων εικαστικών, μουσικών, ποιητικών και θεατρικών δρώμενων πολιτισμού των  ART SELECTED WORKS σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Ιστορικό Τέχνης Λεόντιο Πετμεζά και παρουσιάσεις βιβλίων σε χώρους τέχνης και πολιτισμού. 
Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος θα στεγάζει για 4η χρονιά τα πολιτιστικά δρώμενα των ART SELECTED WORKS υπό την αιγίδα του Ακαδημαικού κου Ευάγγελου Μουτσόπουλου. 

http://pappastsiota.wixsite.com/argy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου