Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κωνσταντίνου Βερούτη Ο Λαβύρινθος της Αθήνας - The Labyrinth of Athens by Konstantinos Veroutis

THE LABYRINTH OF ATHENS . . .

"άρπαξε το κουβάρι της Αριάδνης, είναι ο μόνος τρόπος για να σωθείς . . ."

Η κάτοψη μιας πόλης δημιουργεί στο μυαλό την εικόνα ενός Λαβύρινθου. Μια εικόνα γεμάτη μυστήριο σε υπόγεια μέρη όπου ο ανθρώπινος νους φτιάχνει σκηνές σκοτεινές, με ένα συνεχή φόβο μήπως και συναντήσει τον Μινώταυρο του.


Αυτό το Μινώταυρο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες της τριπλής ταυτόχρονης εξερεύνησης του alter ego μέσα από τα έργα του εικαστικού Κωνσταντίνου Βερούτη, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας, στην έκθεση "The Labyrinth of Athens" που πραγματοποιείται από τη 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο "Λαβύρινθος της Αθήνας" περιλαμβάνει progressive έργα ζωγραφικής που σκοπό έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ιδιαίτερου κοινού στο οποίο απευθύνονται και να το βάλουν να εξερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να αντικρίσει τον καθρέπτη του μυαλού του, να ανακαλύψει τους φόβους του, τις απόκρυφες, τολμηρές, σκοτεινές αλλά και φωτεινές πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του σε συνδυασμό με τα "πρέπει" και "θέλω" του, τονίζοντας όμως τη βασική αρχή ότι "όλοι οι άνθρωποι αποτελούν μία συμπαγή ομάδα"!


Τι γίνεται όταν το υπόγειο μεταμορφώνεται σε ασυνείδητο;  Πόσο διαφέρει μια ασυνείδητη πορεία σε μια πόλη από την εξερεύνηση ενός λαβύρινθου; Τι κρύβει υποσυνείδητα μια περιοχή που μας αρέσει ή την έχουμε συνηθίσει; Σε πια περιοχή είναι ο Μινώταυρος μας , ο ασυνείδητος φόβος του εαυτού μας που δεν θέλουμε να συναντήσουμε;
Τρία σημεία εύρεσης στο χάρτη του λαβύρινθου.
1. ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΥΝ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ
Οι ενταγμένοι σε ομάδες, από στοές μέχρι αυτούς που ακολουθούν τη μόδα κατά γραμμα
2. ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΕΙΡΗΝΗ
Η ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπινων όντων.
3. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΗ
H μεταμορφή της ανθρώπινης ύπαρξης στο Νew Αge.
Τρία πολυσύχναστα GALLERY -bar σημεία αναφοράς ,(αφετηρίας η τερματισμού ) και οι διαφορετικές διαδρομές που τα συνδέουν .
Πάρτε το νήμα της Αριάδνης και εξερευνήστε τα
Οι τρεις χαραγμένες διαδρομές είναι "συν του τάγματος", "ειρήνη", "μεταμόρφωση" και περικλείουν τις εξής περιοχές της Αθήνας με τη σειρά : Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Αγίας Ειρήνης και Μεταξουργείο με διαφορετικές ημερομηνίες παρουσίασης έργων στο κοινό ως αυστηρή αλληλουχία, συνέχεια και τερματισμό σε κοινές ημερομηνίες έκθεσης και στα τρία σημεία.


Η πορεία που καλούνται να ακολουθήσουν οι επισκέπτες είναι συγκεκριμένη ξεκινώντας στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 από το "Low Profile", συνεχίζοντας στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στο "Rooster" και καταλήγοντας στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στο "Κλωστήριον".

Art exhibition consultant & pr : Χρήστος Πετρίδης / info: 698 5015 875

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


1. Low profile: Βουλής 7 - στοά Μπολάνη - Σύνταγμα (5/9/2016)

2. Rooster : πλατεία αγίας ειρήνης 4 - Μοναστηράκι (12/9/2016)

3. Κλωστήριον : μυλλέρου 1 7 – πλατεία αυδή – Μεταξουργείο (19/9/2016)


Ο Κωνσταντίνος Βερούτης είναι Εικαστικός, Αγιογράφος και Συντηρητής Έργων Τέχνης
Η Σελίδα του στο facebook με έργα του καλλιτέχνη :
Konstantino Da Bianco Torre
Ζει στην Αθήνα και για χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού πάνω σε ζωγραφικά έργα (εικόνες, πίνακες, τοιχογραφίες ), καθώς και στην οργάνωση και στην εκτέλεση εκκλησιαστικών συλλογών. Έχει σπουδάσει Αγιογραφία στο Κολλέγιο Πετρά. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο Μπελτέκου Σαρασίτη.
Αγιογράφησε μέρος του κύριου ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά ( χερουβίμ ) και τα εσωτερικά μπαλκόνια της Βίλλας Καζούλη με διακοσμητικά σχέδια.
Στο ενεργητικό του έχει μια ακόμη ατομική έκθεση και αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.

Συγχρόνως όμως με τις εκθέσεις ζωγραφικής ο Κωνσταντίνος Βερούτης παραδίδει και μαθήματα εγκαυστικής και αυγοτέμπερας από την αρχαιότητα στο σήμερα. Κερί σύνδεση χρώμα - κρόκος αυγού σύνδεση χρώμα .


Το 2015 δίδαξε την τεχνική φαγιούμ στην πράξη λαμβάνοντας μέρος στα Βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κρόνος και Χρόνος» στο πολιτιστικό κέντρο Κανελλόπουλος του δήμου Ελευσίνας .


Ο Εικαστικός Αγιογράφος Συντηρητής έργων τέχνης Κωνσ/νος Βερούτης με την Αγιογράφο Μαριλένα Φωκά που έκθεσαν οι δυο τους Αγιογραφίες τους. στην Πασχαλινή συναυλία του Δήμου Αθηναίων "μια μέρα ανοιξιάτικη" την Μ. Δευτέρα 25/4/2016 στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα 
Ατομικές εκθέσεις

2013 Με τίτλο Εφ΄ Όλης της Ύλης και του Πνεύματος στο ρολόι του
Δήμου Ασπροπύργου.


Κυριότερες Ομαδικές εκθέσεις
2016 Συμμετοχή του Κωνσ/νου Βερούτη στην έκθεση « Αντιπραγματισμός » μια πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας στο Χώρο Τέχνης Ηώς, από 2-18/6/2016.
2016 Συμμετείχε στην 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας: ΞενοΔοχείο 6-26/6/2016
2016 Συμμετείχε στην Πολυμορφική Έκθεση Τέχνης - Love the Strays 6-10/4/2016 Διοργάνωση, επιμέλεια, συντονισμός : Χρήστος Πετρίδης – Αρτέμης Σαμοθράκης
2016 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση της Energy Athens 2016 στον Εκθεσιακό Χώρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Contemporary Space Athens από τις 16/1/2016 -29/2/2016 στην Πλάκα.
2016/1 Συμμετείχε στην Ομαδική Έκθεση που διοργάνωσε ο κος Σάντυ Νικολαρέας και η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού στο ATHENS HILTON στα πλαίσια του MONEY SHOW
2015 Συμμετείχε στην Ομαδική Έκθεση που διοργάνωσε ο κος Σάντυ Νικολαρέας και η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια του MONEY SHOW
2015 Κρόνος και χρόνος πολιτιστικό κέντρο Κανελλόπουλος του δήμου Ελευσίνας
2015 συμμετέχει στην έκθεση 20 καλλιτεχνών που παρουσίασε η ART WAY στο BOO ART CAFE ΒΑR 31/1-5/2/2015
2012 Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση με θέμα "Η παράδοση εμπνέει τους  καλλιτέχνες" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Θριασίων του  Δήμου Ασπροπύργου.
1992-1993 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση με αγιογραφίες στο Πνευματικό  κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου και στο εκθεσιακό κέντρο στο  Πάρκο Ελευθερίας του Δήμου Αθηναίων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΟΥΤΗ - ΜΑΓΔΑΛΗΝΉ (ΑΥΓΟΤΕΜΠΕΡΑ , ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΑ) 70x60cm
Magdalene (tempera, oil and acrylic).

Γράφει για το έργο του Μαγδαληνή ο Κωνσ/νος Βερούτης :
"Η Μαγδαληνή του Ελ Γκρέκο περικλείει την ίδια τη ζωή του ασυμβίβαστου ζωγράφου.
Στην προσωπική μου σπουδή πάνω στο έργο του Ελ Γκρέκο μέσα από τη δική μου ταπεινή «Μαγδαληνή» τονίζεται ακριβώς αυτή η αντισυμβατικότητα του Κρητικού που πορεύτηκε από την Κρητική Σχολή της αφαιρετικής αγιογραφίας στη Δυτική ζωγραφική και στο τέλος του κύκλου του καταστάλαξε σ’ αυτό που σήμερα είναι το απόλυτο ζητούμενο σε κάθε μορφή τέχνης.
Στον δικό του προσωπικό αντιληπτικό κόσμο που δε μετανιώνει που αμάρτησε αλλά μετανιώνει μόνο για όσα δεν προσπάθησε…"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΟΥΤΗ - ΔΕΣΜΩΤΗΣ, ΕΓΚΑΥΣΤΙΚΗ 0,85 Χ 1,05 ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ)
CAPTIVE ENCAUSTIC ON WOOD ( FROM THE EXHIBITION SATURN ANDTIME}


ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΟΥΤΗ - Ο ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ (ΣΚΎΛΟΥ)
The CONSTELLATION OF KYNOS (Dog)
ΑΚΡΥΛΙΚΌ ΣΕ ΧΑΡΤΊ -ACRYLIC ON PAPER
0,65 Χ 0,50cm
Έκθεση έργων τέχνης με τίτλο "Πινελιές Θερινής Νυκτός"
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΥΓΟΤΕΜΠΕΡΑ ΣΕ ΞΥΛΟ) 1995
ST, JOHΝ (EGG TEMBERA ON WOOD) 1995


ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΦΑΓΙΟΥΜ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΜΕ ΣΚΟΝΕΣ ΣΕ ΞΥΛΟ.ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΧΡΥΣΟΥ
PORTRAIT FAGIOUM : BEESWAX WITH PIGMENT ON PANEL WOOD AND LEAF OF GOLD 30x40cm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου