Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Blake Little «The Preservation»


Μπροστά από τον φακό του Blake Little έχουν περάσει μερικές από τις διασημότητες της εποχής μας. Δουλειές του έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. Την ίδια στιγμή ο αμερικανός φωτογράφος παραμένει ένας καλλιτέχνης που συνεχώς πειραματίζεται με καινούρια projects.

Αυτές τις μέρες στο Los Angeles η καινούρια του έκθεση με τίτλο «The Preservation» παρουσιάζεται στην Kopeikin gallery, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί το ομώνυμο λεύκωμα. Ο Blake Little καλύπτει με μέλι κάθε τύπο ανθρώπου που θα μπορούσες να φανταστείς. Μιλά στο LIFO.gr για το εντυπωσιακό του προτζεκτ.

Γιατί έγινες φωτογράφος;

Αρχικά, ξεκίνησα να μελετώ την φωτογραφία επειδή βαριόμουν να μελετήσω την επιστήμη στο σχολείο. Όταν ήμουν σε σχολείο φωτογραφίας, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν να είμαι καλλιτέχνης και η φωτογραφία ήταν το μέσο μου. Έπρεπε να δημιουργήσω και να εκφράσω μέσα από την δουλειά μου τον εαυτό μου.

Μπορείς να θυμηθείς εκείνη την στιγμή που σου ήρθε η ιδέα για το «ThePreservation”;

Οι φωτογραφίες του Preservation προήλθαν από μια μικρή λεπτομέρεια σε μια φωτογραφική λήψη. Ήμουν γοητευμένος από το πώς έδειχνε το μέλι στα χέρια ενός άντρα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το μέλι στο σώμα με διάφορους τρόπους. Στην αρχή έκανα λίγες λήψεις στο home studio ανάμεσα σε αυτές είναι και αυτή στο εξώφυλλο του βιβλίου. Τελικά, νοίκιασα το αγαπημένο μου μέρος για φωτογράφηση στο LA το «The Studio» και φωτογράφιζα επι τρείς εβδομάδες με μια ολοκληρωμένη ομάδα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη λήψη του “The Preservation”; Γιατί;

Επειδή η παραγωγή ήταν τόσο μεγάλη και ακριβή για να στηθεί το Preservation, έπρεπε να φωτογραφίζω για πέντε ημέρες, 12 ώρες καθημερινά. Φωτογράφιζα 6-8 μοντέλα την ημέρα. Αυτό το κάναμε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να δημιουργήσουμε τις φωτογραφίες του λευκώματος. Η φωτογράφηση ήταν έντονη και εξουθενωτική. Το πιο δύσκολο κομμάτι της φωτογράφησης ήταν το να παραμείνω συγκεντρωμένος στον δημιουργικό μου στόχο, να μην επαναλάβω τον εαυτό μου και να δημιουργήσω φρέσκες εικόνες


Πως διάλεξες τους ανθρώπους για το “Preservation”;

To μέλι κυλά πάνω στα χαρακτηριστικά των θεμάτων που επιλέγεις. Είναι ένας τρόπος θα έλεγα εκδημοκρατισμού των ανθρώπων, τους κάνει να φαίνονται όλοι ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους από όλες τις ηλικίες, τις φυλές, με διαφορετικούς τύπους σωμάτων. Ήθελα να διατηρήσω μια ομάδα ανθρώπων που να αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα. Βρήκα τα μοντέλα μέσω της Craig’s List, από ένα website με ταλέντα υποκριτικής, και από ένα πρακτορείο με ταλέντα χορού.

Πόσα κιλά μέλι χρειάστηκες; Τι είδους μέλι χρησιμοποίησες;

900lbs μέλι(σ.σ 408 κιλά περίπου) την εβδομάδα. Το μέλι το αγόρασα με έκπτωση από μια αποθήκη τροφίμων.

Έχεις κάποια ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία σχετικά με το μέλι;

Όχι.

Οι άντρες ή οι γυναίκες ήταν περισσότερο άνετοι κατά την διάρκεια της φωτογράφισης;

Ο καθένας αντέδρασε διαφορετικά, εξαρτάται από το πρόσωπο αλλά υπάρχει κάτι καθολικό σχετικά με την εμπειρία και την φωτογραφία. Στο σύνολο της η φωτογραφία παραπέμπει στην ανθρώπινη κατάσταση.

Κάνε ένα top5 με του διάσημους ανθρώπους που θα ήθελες να καλύψεις με μέλι.

Οι φωτογραφίες του Preservation δεν είναι για διάσημους ανθρώπους. Όπως προανέφερα το μέλι διαχύνεται πάνω στα χαρακτηριστικά και κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται ίσοι. Διάλεξα ανθρώπους με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά από όλες τις ηλικίες, τις ράτσες και τους τύπους σώματος. Όμως θα είχε ενδιαφέρον να φωτογράφιζα μερικούς διάσημους ανθρώπους σαν τους Miley Cyrus, Angelina Jolie, Duane Johnson, Hugh Jackman, Lady Gaga.

Είναι το Preservation ένα σχόλιο για την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος ή κάτι άλλο;

Δεν ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο ή δήλωση. Η τέχνη συμβαίνει μέσω του πειραματισμού. Το Preservation έχει να κάνει με δυνατές, πολυεπίπεδες φωτογραφίες. Μου αρέσουν τα στρώματα μελιού, υπάρχουν πολλά επίπεδα και ερμηνείες στις φωτογραφίες. Είναι τόσο μια μίξη ομορφιάς και γκροτέσκο όσο και μια πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που προήλθε από την εμπειρία της φυσικής διαδικασίας. Υπάρχει κάτι οικουμενικό στις φωτογραφίες του Preservation που αιχμαλωτίζει την προσοχή των ανθρώπων. Μιλούν για την φύση της ανθρώπινης κατάστασης μας.Η έκθεση του Blake Little «The Preservation» συνεχίζεται στο Los Angeles στην Kopeikin gallery μέχρι τις 18 Απριλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=0wVRClZhYxA

http://blakelittle.com/


Πηγή :
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ www.lifo.gr και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου