Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ατομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου “Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου ”

Χρήστος Κεχαγιόγλου , "Στις άκρες του κόσμου" Zoumboulakis Galleries


Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου “Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου ” από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2013.

ένα φορτηγό λουλούδια

«…και σ’ όλα τα παιχνίδια μόνο η παράλογη πίστη σ’ έναν κανόνα μπορεί να τα κάνει σοβαρά, πραγματικά». Η νέα δουλειά του Χρήστου Κεχαγιόγλου ακολουθεί τον γνώριμο σχεδιαστικό ‘κανόνα’ της μέχρι τώρα διαδρομής του, αλλά παραλλάσσεται σαφώς θεματικά και χρωματικά. Οι ‘άκρες του κόσμου’ είναι τοπία μακρινά που παραπέμπουν στη φανταστική εξιστόρηση ταξιδιών.

Napali Coast, Hawai
110x78 cm
Χρήστος Κεχαγιόγλου , "Στις άκρες του κόσμου" Zoumboulakis Galleries

Όπως γράφει και ο ίδιος: «Η πραγματικότητα είναι ένας απέραντος ωκεανός. Και κάθε λευκό τελάρο, κάθε άσπρο χαρτί, είναι η υπόσχεση ενός ταξιδιού. Όλοι κάτι περιμένουμε απ’ αυτές τις λευκές επιφάνειες. Εγώ ταξιδεύω πάνω τους. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και προορισμό. Και μέσα απ’ το ταξίδι, μου αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μια κατεύθυνση, μια κατάληξη. Σα να είναι θαμμένη στο λευκό μια εικόνα που με την προσεκτική έρευνα αποκαλύπτεται. Βρισκόμαστε στην άκρη του νου. Αναμνήσεις, αφηγήσεις και μύθοι είναι εδώ ένα κουβάρι, που κάθε φορά ξετυλίγεται διαφορετικά, αναπάντεχα, και σχεδιάζει στο λευκό μια αινιγματική ερμηνεία αυτού που υπάρχει. Αυτές είναι οι πτήσεις δωματίου. 
"Round Trip", 70x70 cm Χρήστος Κεχαγιόγλου -“Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου ” από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2013. 
Χρήστος Κεχαγιόγλου , "Στις άκρες του κόσμου" Zoumboulakis Galleries

Και τα έργα που προκύπτουν απ’ αυτές είναι για μένα οι άκρες του κόσμου. Άλλες φορές θυμίζουν κάτι μακρινό, μια συγκεκριμένη, απομονωμένη γωνιά αυτού του πλανήτη κι άλλες μπερδεύονται στο όνειρο και προβάλλουν απόμακρους τόπους εσωτερικούς, εξίσου πραγματικούς, που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.»Jouets en Bois,
70X70 cm
Zoumboulakis GalleriesΧρήστος Κεχαγιόγλου , "Στις άκρες του κόσμου"


for English:

http://www.zoumboulakis.gr/default.asp?pid=14&la=2&eid=214

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ:

Το αγαπημένο κρασί Ασπρολίθι, από τον οινοτέχνη Άγγελο Ρούβαλη θα συνοδεύσει τη βραδιά εγκαινίων. www.rouvaliswinery.gr

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία μέσα από τη συνεργασία του Χρήστου Κεχαγιόγλου με την LG Electronics για την παρουσίαση της ατομικής του έκθεσης με τίτλο «Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου». Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου επέλεξε τη νέα τηλεόραση της LG για την παρουσίαση ενός εκ των έργων του. Εικόνες που ανεβάζουν την εμπειρία της οπτικής υψηλότερα θα ξεναγήσουν τους θεατές στα μονοπάτια του έργου του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Ένα Art-Video δημιουργείται αποκλειστικά για την έκθεση και η LG TV το «απογειώνει» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας.


Κεχαγιόγλου Χρήστος

0 Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι με δάσκαλο τον Ο. Revault d' Allones. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη ζωγραφική του σε 15 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο κι έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πειραματικές ταινίες, videos, και εγκαταστάσεις του έχουν παρουσιαστεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, αίθουσες τέχνης και πινακοθήκες. Έργα του διαθέτουν πινακοθήκες, μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2011) Μ' έναν τρόπο μυστικό, Καλειδοσκόπιο [κείμενα, ζωγραφική]
(2011) Τάξη + αταξία, Ακρίτας

Λοιποί τίτλοι
(2013) Ημερολόγιο 2014, Στις άκρες του κόσμου, Εν πλω [ζωγραφική]
(2010) Δενδρινού, Φίλια, Το σπίτι, Εν πλω [εικονογράφηση]
(2008) Πινακούλας, Αντώνιος, Το πηγάδι και η πηγή, Εν πλω [εικονογράφηση]
(2007) Ζωγράφου, Τατιάνα, Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω, Μελωδικό Καράβι [εικονογράφηση]
(2006) Πινακούλας, Αντώνιος, Ο σπόρος που έπεσε στο δρόμο, Εν πλω [εικονογράφηση]
(2003) Συλλογικό έργο, Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα, Εκδόσεις Πατάκη [ζωγραφική]
(2002) Ημέρες τέχνης 2003, Παπασωτηρίου [ζωγραφική]

http://www.biblionet.gr/author

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου