Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ύπνος Project ΕΚΘΕΣΗ στα κτίρια της Στέγης και του Ιδρύματος Ωνάση



Ξύπνα! Ώρα για Ύπνος Project - H έκθεση

#ΗypnosProject

Το ΥΠΝΟΣ PROJECT ξεκινά τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στις 20:00, με μια έκθεση που αποθεώνει τον Ύπνο και ξεδιπλώνεται στα κτίρια της Στέγης και του Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Αμαλίας 56) παρουσιάζοντας έργα των Γύζη, Τσαρούχη, Παρθένη, Λύτρα, Μόραλη, Ιακωβίδη, Χαλεπά, Κεσσανλή, Παναγιώτου, Γεωργίου, Παπαδημητρίου, Αλαβάνου, Καναρέλη, Καβαλιεράτου, Σαχπάζη και πολλών ακόμα ιστορικών και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Μια έκθεση, αλλά και ένα project που είναι ό,τι και ο ιδανικός ύπνος: γλυκός, ανακουφιστικός, ελαφρύς, ευχάριστος, παρηγορητικός, αναγκαίος, λυτρωτικός.

65 συνολικά έργα τέχνης, ιστορικά αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης, νέες, σύγχρονες δημιουργίες και αρχειακό υλικό που προέρχεται από εγγραφές και μεταγραφές της εγχώριας λαϊκής κουλτούρας, σε μια δοκιμασία αλληλεπίδρασης και μεταλλαγής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς από τα ΦΥΤΑ (http://www.f-y-t-a.com/), βασισμένη στην κοίμηση και αφύπνιση του Έθνους και της Γλώσσας του.

Οι καλλιτέχνες, των οποίων έργα παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι: Λουκία Αλαβάνου, Νέλη Ανδρικοπούλου, Απόστολος Γεωργίου, Νικόλαος Γύζης, Ορέστης Δαβίας, Νικόλαος Δραγούμης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Μάρκος Ζαβιτζιάνος, Γιώργος Ιακωβίδης, Διονύσης Καβαλιεράτος, Νίκος Καναρέλης, Απόστολος Καραστεργίου, Νίκος Κεσσανλής, Πάνος Κοκκινιάς, Ζήσης Κοτιώνης, Άρης Κωνσταντινίδης, Πολυχρόνης Λεμπέσης, Παναγιώτης Λουκάς, Ίριδα Λυκουριώτη, Νικηφόρος Λύτρας, Κωνσταντίνος Μαλέας, Φίλιππος Μαργαρίτης, Γιάννης Μόραλης, Mπία Ντάβου, Κοσμάς Ξενάκης, Δημήτρης Ξόνογλου, Ντόρα Οικονόμου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Mαρία Παπαδημητρίου, Άννα Παπαέτη, Νεκτάριος Παππάς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Δημήτρης Πικιώνης, Θεόδωρος Ράλλης, Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Γεράσιμος Στέρης, Εύα Στεφανή, Θανάσης Τότσικας, Ίριδα Τουλιάτου, Γιάννης Τσαρούχης, Φυτά, Γιαννούλης Χαλεπάς, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μάτση Χατζηλαζάρου.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Θεόφιλος Τραμπούλης

Συντονισμός: Πάσκουα Βοργιά, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Σύλληψη: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: FLUX - office (Εύα Μανιδάκη - Θανάσης Δεμίρης)

Τη βραδιά των εγκαινίων θα υπάρχει σύνδεση με shuttle bus μεταξύ των κτιρίων της Στέγης και του Ιδρύματος Ωνάση.

Cocktails εγκαινίων από την Absolut

Μουσική από τον Radio Pepper 96.6

Xορηγός Ύπνου Coco-Mat Greece

Είσοδος ελεύθερη


Τι είναι το Ύπνος Project;

 ·
Από τις 18 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου 2016, οι πόρτες του νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56), ανοίγουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του ‪#‎HypnosProject‬, που διοργανώνει η Στέγη. Onassis Foundation

Όλες οι δράσεις του Hypnos Project: http://bit.ly/22EGrjF

Τo Hypnos Project είναι ένα σπονδυλωτό αφιέρωμα που αποθεώνει τον ύπνο. Ένα project για τον ύπνο που χάσαμε και τον ύπνο που επιθυμούμε με έκθεση ιστορικών έργων της ελληνικής τέχνης, αλλά και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, θεατρικές περφόρμανς και sleepovers, ηχητικά έργα και περιπατητικές δράσεις, συζητήσεις, ένα ολονύχτιο pyjama party και μια ειδική περιοδική έκδοση.
Παράλληλα με την έκθεση, οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο κτίριο της Λεωφόρου Αμαλίας 56, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, καθώς και πολλά έργα τέχνης της ελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Ιδρύματος.

*Δείτε έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από το 19o αιώνα έως σήμερα, σε χώρους που δεν περιμένατε.

*Κοιμηθείτε ένα βράδυ στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

*Χορέψτε σε ολονύχτιο pyjama party.

*Μάθετε για τη στέρηση ύπνου ως μέθοδο βασανισμού.

*Ξαπλώστε σε μια κλινική ύπνου μέσα στη Στέγη.

*Δείτε φωτογραφίες ανθρώπων που κοιμούνται σε διάφορα κτίρια της πόλης.

*Δείτε ταινίες που σχετίζονται με τον ύπνο για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Το Ύπνος Project υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, 18 Απριλίου - 19 Ιουνίου 2016, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση, το Ύπνος Issue.


Περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις του Ύπνος Project:http://www.sgt.gr/gre/SPG1527

https://www.facebook.com/events/573110392856852/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου