Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής Ανεζίρη Παναγιώτη, Δασκαλάκη Ευάγγελου και Τζώρτζου Σταύρου

Γράφει η Πετρούλα Σίνη

Τρεις σημαντικότατοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στο Φλοίσβο από τις 20 έως 30 Σεπτεμβρίου  2015 κι όπου σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.  έχουν τα εγκαίνια της έκθεσής τους.

Έργα του Ανεζίρη Παναγιώτη και του Δασκαλάκη Ευάγγελου είχα τη τύχη και τιμή να γνωρίσω από κοντά αλλά και τους ίδιους , μαζί με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες, επί ένα μήνα ακριβώς πριν τρία χρόνια από τις 3/9-3/10/2012  στην πολύ σημαντική λόγω και της πρώτης έκθεσης ως Πολιτιστικού κέντρου στο αναπαλαιωμένο Καμινί, την παλιά ασβεστοκάμινο στο Δήμο Γαλατσίου. Στο ισόγειό της, που μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο, στα πλαίσια των εγκαινίων του, είχε ντυθεί με έργα αξιόλογων εικαστικών και με «πινελιές ζεστασιάς», από την διοργανώτρια Ελένη Κατσαντώνη, ποιήτρια, ζωγράφο- ενδυματολόγο και διακοσμήτρια κι όπου πέρασε πλήθος κόσμου! Μέσα σε αυτό το κοινό, πολιτικοί, προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών κ.άλ., θαύμασαν μία έκθεση υψηλών απαιτήσεων.

Ο Ανεζίρης Παναγιώτης ονόμαζε στην εν λόγω έκθεση Ενότητες, τη δουλειά του «Μικρογλυπτική», όπου εντυπωσίασαν η συλλογή του με τα ασημένια καράβια, το Κυκλαδίτικο ειδώλιο καθώς και το σκάκι του με πιόνια μινιατούρες δελφινιών και αρχαίων …
Ανεζίρης Παναγιώτης

Ανεζίρης Παναγιώτης



Ανεζίρης Παναγιώτης

Ανεζίρης Παναγιώτης

Κι όπου έρχεται τώρα να μαγέψει το γυναικείο κοινό κι όχι μόνον με τα κοσμήματά του έργα τέχνης !

Ανεζίρης Παναγιώτης


Ανεζίρης Παναγιώτης

Ανεζίρης Παναγιώτης

Ανεζίρης Παναγιώτης


Ανεζίρης Παναγιώτης
Ανεζίρης Παναγιώτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μηχανολόγος στη Σιβιτανίδειο Σχολή και στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στα ΤΕΙ της Αθήνας, όπου και αποφοίτησε με υποτροφία.
Δείτε τα βραβεία του http://vraveia.blogspot.gr/















Ο Δασκαλάκης Ευάγγελος γεννήθηκε κι όπου ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι σύμβουλος της Εταιρίας Γαμμάτων καί Τεχνών Πειραιά, ιδρυτικό μέλος στην Πανελλήνια Εταιρία Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) και μέλος στον Όμιλο UNESCO, Πειραιά και Νήσων. Διακρίνονται και φημίζονται οι ανάγλυφοι βυθοί του! Με την πρωτότυπη τεχνική του κατορθώνει να δώσει βάθος, όγκο και τρίτη διάσταση στον επίπεδο πίνακα χρησιμοποιώντας χημικά υλικά, σε υγρή μορφή σημειωτέον, δικής του επινόησης-καθώς μου έχει εκμυστηρευτεί-  και με αερογράφο διότι κάνει φοβερή λεπτοδουλειά από μία μάζα που δημιουργεί και χτίζει με υπομονή σιγά- σιγά το έργο του με μία μικρή σπατουλίτσα  .

Δασκαλάκης Ευάγγελος
 Στην παραπάνω φωτογραφία ο "Βυθός" το έργο του Ευάγγελου Δασκαλάκη που πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής το 2000, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μεταξύ 50 χωρών. Και στην αμέσως επόμενη ο Δάσκαλος όπως αποκαλείται ο Ευάγγελος Δασκαλάκης, πάλι στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοισβος - Π. Φαλήρου πέρσι στις 20 Σεπτέμβρη 2014 δείχνοντας τον εκπληκτικό πίνακά του τοπίο της Ζακύνθου χρησιμοποιώντας το υγρό γυαλί για να το δημιουργήσει!

Δασκαλάκης Ευάγγελος

Δασκαλάκης Ευάγγελος




Σταύρος Τζώρτζος
Σταύρος Τζώρτζος

Τον εικαστικό και ποιητική Σταύρο Τζώρτζο γνώρισα στο Πνευματικό Κέντρο Κορωπίου όπου συμμετείχε σε έκθεση εικαστικών με την ΠΕΛΤ τον Μάιο του 2014 καθώς και τα παράξενα παιχνίδια της μοίρας μας έφεραν να ξανασυναντηθούμε εκτός των τειχών της τέχνης... πέρσι πριν τα Χριστούγεννα  έξω από το Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα τυχαία κι όπου μου δώρισε την ποιητική του συλλογή "Μοναδική μου Ελπίδα"






https://www.facebook.com/events/883795755028189/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου