Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΕΝ ΛΑΥΡΙΩ ομαδική έκθεση Συλλόγου Εικαστικών ΜεσογαίαςΟ Σύλλογος Εικαστικών Μεσογαίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ΕΝ ΛΑΥΡΙΩ
την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 20.00

Οι καλλιτέχνες του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας εμπνευσμένοι από την ιστορία, τη φύση και την ιδιαιτερότητα του χώρου του Λαυρίου εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και κεραμικής από τις 26 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2015 στο Χυτήριο*, ώρες 19:00-22:00 .

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 150ετηρίδας του νεώτερου Λαυρίου που διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής, ανταποκρίθηκαν στη πρόκληση του πολυεπίπεδου αυτού τόπου, του παλιού και του σημερινού.
Στην έκθεση «Εν Λαυρίω», ο κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του δημιουργική ματιά, όπως τον εμπνέει το Λαύριο. Αυτή η διαφορετικότητα στο όραμα, η ποικιλία τεχνοτροπίας και τεχνικής αντικατοπτρίζουν τον πλουραλισμό της τέχνης σήμερα.

Συμμετέχουν :

Κ. Βαρδουλάκη, Γ. Βορρές, Ν. Βρετού, Γ. Γαβαλάς, Γ. Γεωργαρίου, Β.

Γουνελά, Μ. Δημοπούλου, Κ. Δικέφαλος, Θ. Δούμα, Π. Δρακόπουλος, Β.

Θέος, Ρ.Καραμούζη, Μ. Κελαιδή, Γ. Κονταράτος, Α. Κοροβέση, Ε. Λιούμη,

Μ. Λυρίτη, Δ. Μαλταμπέ, Δ. Μανίνης, Μ. Μπαρτζήλη, Ε. Μαρίνου, Ρ.

Μπεργίου, Α. Μωραιτάκης, Ρ. Φλώρου, Β. Παπανδρέου, Μ. Παπανικολάου, Α.

Παππά, Β. Πολύζος, Γ. Πολύζος, Ο. Ρουγγέρης, Χ. Σούλαρης, Σ. Τούντα.Ο Σύλλογος Εικαστικών Μεσογαίας ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αποκέντρωση των εικαστικών δρώμενων και τη συμβολή του στην πολιτιστική αναβάθμιση των Μεσογείων.

Παράλληλη εκδήλωση
Το Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 19.30 στον χώρο της έκθεσης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ι. Ηλιόπουλος θα μιλήσει με θέμα «Ορυκτά και πετρώματα του Λαυρίου: η παλέτα της φύσης»


*Κτήριο ΧΥΤΗΡΙΟ, λιμάνι Λαυρίου, Λεωφ. Μ. Θεοδωράκη, δίπλα στο Δημαρχείο.
Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου