Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης θα παρευρεθεί στη Γλυφάδα να μιλήσει για το ζωγραφικό του έργο από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα


Ο πολυχώρος artville επί της οδού Ιάσονος 5 στη Γλυφάδα, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 7:30 μμ. συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις σύγχρονων καλλιτεχνών, μετά το Γιώργο Ρόρρη, φιλοξενεί τον ζωγράφο Πέτρο Ζουμπουλάκη, ο οποίος θα μιλήσει για το ζωγραφικό του έργο από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, με καταγωγή από τη Λακωνία. Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη (1956-1961) και αργότερα σκηνογραφία, διακόσμηση και διαφήμιση. Διοργάνωσε 35 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε πολλές διεθνείς Biennale. Από το 1961 παράλληλα με τη ζωγραφική εργάστηκε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια. Συνεργάστηκε με τα Κρατικά θέατρα (ΚΘΒΕ, Άρμα Θέσπιδος, διάφορα ΔΗΠΕΘΕ), το θέατρο Αθηνών, κ.ά. Εικονογράφησε διηγήματα σε περιοδικά και συμμετείχε σε εικονογραφήσεις ημερολογίων. Δίδαξε διακοσμητικές εφαρμογές, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα στην Σχολή Διακοσμητών ΑΤΟ-Δοξιάδη (1964-1976), σκηνογραφία στις Σχολές ΑΤΕΣ και Βακαλό (1979-1984) και διακοσμητικές εφαρμογές και χρώμα στο χώρο στο ΤΕΙ Αθήνας (1984-1986). Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συλλογές τραπεζών, στην Εθνική Πινακοθήκη, κ.ά. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου