Τρίτη 19 Μαΐου 2015

"Μέθεξη στη Ρωσική Αγιογραφία" ατομική έκθεση της Αγιογράφου Μαριλένας Φωκά


Η αγιογράφος Μαριλένα Φωκά σας προσκαλεί στην πρώτη ατομική έκθεσή της με τίτλο :
"Μέθεξη στη Ρωσική Αγιογραφία"
Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Τρίτη, 19 Μαϊου 2015 στις 19:00 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Επιστημονικού κέντρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, οδός Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι. (σταθμός μετρό "Χολαργός")

Θα προλογίσουν ο Θεωρητικός - Ιστορικός Τέχνης κος Λεόντιος Πετμεζάς, ο Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Σκηνοθέτης κος Πάνος Καλουδάς και ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Άγιος Χριστόφορος, Γέροντας Χριστόφορος.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις - επαίνους από την Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διάρκεια Έκθεσης : 19-23 Μαϊου 2015
Ανοικτά καθημερινά 10:00 π.μ. - 18:00 μ.μ. εκτός Πέμπτης 10:00 π.μ. - 21:00 μ.μ.

τηλ. 210-6778389, 210-6722802
https://www.facebook.com/events/955904381110371/


 http://www.rcnk.gr/index.php/gr/component/k2/item/220-2015-05-13-13-53-15.html
Για την αγιογραφική εργασία της Μαριλένας Φωκά ο Θεωρητικός -Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, επισημαίνει:

''H εικαστικός- αγιογράφος Μαριλένα Φωκά στην παρούσα ατομική έκθεση της καλύπτει ένα ιδιαίτερο φάσμα των εικαστικών αναζητήσεων της, το οποίο εκτείνεται και εξαντλείται συγκεκριμένα στο απόλυτο στοιχείο της ευειδούς αγιογραφικής απόδοσης. Με όχημα εφ ενός το ρεαλιστικό μεταίχμιο και αφ' εταίρου τη συνέχεια προς την προχωρημένη εικονογραφία , επιλέγει να παρουσιάσει το οραματικό, το ονειρικό και το ποιητικό μοτίβο απεικόνισης, εμπλουτίζοντας το με την απαιτούμενη ευλάβεια και τον πρέποντα σεβασμό που το κάνουν να κυριαρχεί και να αναδεικνύεται σε βασικότερο ρυθμιστή της αισθητικής αντίληψής που έχει επιλέξει. Δημιουργεί πολυσήμαντα και πολυδιάστατα με επάλληλες στρώσεις υλικού κάτω από την καθοδήγηση μιας εμπνευσμένης χωρονομικής γραφής, που εμφανίζεται ευπρόσδεκτα στην οξύτητα των περιγραμμάτων, στα επιλεγμένα σχήματα και στα
κατάλληλα χρώματα που εκπέμπουν εικαστική διαύγεια και διαφάνεια άποψης στο μάτι του θεατή.''

H αγιογράφος Μαριλένα Φωκά με τον Θεωρητικό Ιστορικό Τέχνης Λεόντιο Πετμεζά και την μητέρα της διακεκριμένη  εικαστικό Θάλεια Μαγδαληνού. 

Η Μαριλένα Φωκά γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και Management και είναι κάτοχος MA in English Language & Literature. Μιλάει 4 γλώσσες. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη με λίαν καλώς με καθηγητές τους Βούλα Ζουμπουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη, Πόπη Παπαδάκη, Βιβιέτα Τσιούνη, Αντιγόνη Κάγκαλου, Γιώργο Σκαλενάκη και Διομήδη Φωτιάδη. Έχει μελετήσει τραγούδι με τον μαέστρο Κώστα Ξενάκη, και τους Άννα Μορφίδου (Πειραματικό Ωδείο Ν.Ψυχικού), ένα μικρό διάστημα βυζαντινή μουσική (Αποστολική Διακονία) και τεχνική φωνής με τον βαρύτονο John Modenos με τον οπό συμμετείχε σε CD για τα 50 χρόνια της Unicef. Έχει σπουδάσει μουσικοθεραπεία στο Ωδείο Opera. Έχει μελετήσει κλασσική κιθάρα με τους Απόστολο Καρποντίνη (Ωδείο ΝΑΚΑΣ Πειραιά) και Άννα Μπαρακάκη (Πειραματικό Ωδείο Ν.Ψυχικού) Το 1996 έκανε ένα CD με τον τίτλο ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ με τους Σέβη Τηλιακού και Νάκη Πετρίδη. Το δεύτερο CD της ΑΓΑΠΗ περιλαμβάνει δημιουργίες των Κώστα Ξενάκη σε μουσική και ένα τραγούδι του Τάκη Μωράκη (επανεκτέλεση) και στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μίμη Θειόπουλου, Βασίλη Φωτεινάκη, Πάνου Καλουδά , δικούς της και άλλων με την συμμετοχή του Τέρη Χρυσού. Έχει παρουσιάσει στο κανάλι του 902 την λογοτεχνική εκπομπή ΣΕΡΙΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ΄. Επίσης ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ και το MAGIC SHOW, κ.α. με τον Ηλία Κακλαμάνη. Στο κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στα ΙΣΟΒΙΑ του Γιάννη Δαλιανίδη και ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ της Μαρίας Σκούρτη που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιαστεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στον ΑΝΤΈΝΑ, Mega, Star,ΕΡΤ κ.λπ.. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές βραδιές με γνωστούς καλλιτέχνες όπως Τζένη Βάνου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ρίτα Σακελλαρίου, Ρία Κούρτη, Τέρης Χρυσός, Χαρούλα Λαμπράκη, Σταμάτη Γονίδη. Βασίλη Τερλέγκα, Ζαχαρία Τσίχλα κ.α.
H Παναγία του Καζάν από την αγιογράφο Μαριλένα Φωκά

Ασχολείται με την αγιογραφία. Έχει αποφοιτήσει από το Φροντιστήριο Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Έχει μελετήσει αγιογραφία με τον Σπύρο Κορδολαίμη (απόφοιτο ΣΚΤ Βενετίας-αγιογράφο).Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις με την ART SELECTED WORKS και την ART WAY. Έχει κριτικά κείμενα από τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά για το έργο της στην αγιογραφία με τον οποίο παρουσιάζει την εκπομπή ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ σε διαδικτυακό κανάλι του Ηλία Κακλαμάνη ενώ συμμετέχει σε παρουσιάσεις και ποιητικές βραδιές.

Επίσης έχει γράψει short stories ( TO ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ , ΤΗΕ BRIDE) και ένα παιδικό παραμύθι ένα μυθιστόρημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.Γράφει στο Simantro.gr αναλύοντας κάποια πνευματικά θέματα με τις ιδιότητές της ως κατηχήτρια και ως αγιογράφος.
Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη , οικονομολόγος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του The Greek Academy of Fine Arts, ιδιοκτήτρια των ιστοσελίδων Εφημερ.είδηση, αρχισυντάκτρια στην ιντερνετική εφημερίδα Mynima Hellas News, αρθρογράφος και στο Lamore Radio.  

Χορηγοί επικοινωνίας 










MYNIMA HELLAS NEWS


http://mynima-hellas.com/ 
https://plus.google.com/u/0/b/112086706467111539307/+Mynimahellascom/posts
https://plus.google.com/b/117929401800749053861/+Mynima-hellas/posts
- https://www.facebook.com/mynimahellascom
https://twitter.com/mynimahellas
https://www.youtube.com/channel/UCJxrPnTVmGNRaViZRkgtTqg
http://mynima-hellas.com/forum/


Εφημερ.είδηση


- https://sites.google.com/site/ephemereidese/
https://www.facebook.com/PetroulaSiniProsopikaIstologia
http://tehneskaigrammata.blogspot.gr/
https://plus.google.com/116497634117844544779/posts
https://twitter.com/PetrSini


Lamore Radio



http://lamore-radio.com/el/articles/greece/
- https://www.facebook.com/LamoreRadio?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/146916448836920/?fref=ts
https://www.facebook.com/fairytaleradio.station?fref=ts
- https://www.facebook.com/groups/207897959335777/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου