Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων έκθεση του Ιταλού γλύπτη Michelangelo Ricci



Από το Σαντομόρο, Πιστόια, Τοσκάνη, Ιταλία ο Γλύπτης Michelangelo Ricci προτείνει μία έκθεση για τους μικρούς των σχολείων και για τους μεγάλους της ζωής.

Μία σχολική διδακτική διαδρομή από το Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη), το Γαλαξία μας, το Ηλιακό μας Σύστημα, τη ζωή πάνω στη Γη, τους Δεινόσαυρους, τα Προϊστορικά Ζώα, την Ανθρώπινη Εξέλιξη και την Εκβιομηχάνιση.
Μία διαδρομή που παρουσιάζεται σε γλυπτά μικρής κλίμακας και σε τεχνικό-επεξηγηματικούς πίνακες.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής, του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου, του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ».

Διάρκεια έκθεσης από 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:00 π.μ. μέχρι 4 Απριλίου 2015 στις 6:00 μ.μ.


Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
Λεωφόρος Λαυρίου 1, 19500 Lávrion, Greece
Από την πρόσκληση στο fb :  https://www.facebook.com/events/918198388219852/
και από την ιστοσελίδα του Β.Β.Ε.Μ. http://www.bbem.edu.gr/events/164-dinos.html

Μία διαφορετική εκπαιδευτική και επιστημονική έκθεση έρχεται να προστεθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, από το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης και γλύπτης, Michelangelo Ricci, μας πηγαίνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην αρχή του σύμπαντος, τη δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής και την πορεία της στους αιώνες.

Μέσα από γλυπτά μικρής κλίμακας και τεχνικό-επεξηγηματικούς πίνακες, ο κος Ricci μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο και μας παρουσιάζει τη διαδρομή από το Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη), το Γαλαξία μας, το Ηλιακό μας Σύστημα, τη ζωή πάνω στη Γη, τους Δεινόσαυρους, τα Προϊστορικά Ζώα, την Ανθρώπινη Εξέλιξη και την Εκβιομηχάνιση.

Η έκθεση έχει τίτλο «Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων» και απευθύνεται στους μικρούς των σχολείων, αλλά και στους μεγάλους της ζωής. Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. στην σοφίτα του Μουσείου στο Κάτω Μηχανουργείο και θα διαρκέσει έως 04/04. Θα είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τα πρωινά από τις 9.30 π.μ με 13.00 μ.μ και τα απογεύματα από τις 15.30 μ.μ έως τις 18.00 μ.μ.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο κος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Μηχανικός Μεταλλείων και Μεταλλουργίας (τέως αρχιμηχανικός της Γ.Ε.Μ.Λ.), ερευνητής της Φυσικής θεωρίας και της φυσικής εξέλιξης του Σύμπαντος.

* Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Β.Β.Ε.Μ.
Τηλ: 22920-25575
Email: bbem@otenet.gr
πηγή http://hpolhmas.com/2015/02/18

Υ.Γ. Επισυνάπτω φωτογραφίες που μου έστειλε ο Michelangelo Ricci μετά την αποδοχή της φιλίας μου τις 19/3/2015
Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων έκθεση του Ιταλού γλύπτη   Michelangelo Ricci
Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων έκθεση του Ιταλού γλύπτη   Michelangelo Ricci
Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων έκθεση του Ιταλού γλύπτη   Michelangelo Ricci

Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων έκθεση του Ιταλού γλύπτη   Michelangelo Ricci

Ακούστε τον προλογισμό της έκθεσης από την πρόεδρο του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου Σοφία Ρωκ - Μελά κι εκ μέρους του Δήμου μίλησε ο κος Δημήτρης Δράκος

Ομιλία του κου Κων\νου Παπαθανασίου στα εγκαίνια της έκθεσης "Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων":

Δείτε και τον Michelangelo Ricci να μιλά στα εγκαίνια της έκθεσής του "Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων" στο Λαύριο στο παρακάτω βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=tlkO8DtxmUQ


Eπιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου