Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

" V E N I V I N C E II "ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ -Καλλιόπη Βενιέρη-Vincent Guy


Γράφει η Πετρούλα Σίνη
VENIVINCE II-Εκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας-Καλλιόπη Βενιέρη-Vincent Guy

Εγκαίνια μιας ιδιαίτερης έκθεσης γλυπτικής της Καλλιόπης Βενιέρη και φωτογραφίας του Vincent Guy αφιερωμένη στον χορό,πραγματοποιείται την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 8.μ.μ στην Zivasart Gallery στο Μαρούσι.
Είστε όλοι καλεσμένοι...


1 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. μέχρι 31 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ.

Zivasart Gallery-Παντανάσσης 1-Μαρούσι

Ύστερα από την επιτυχημένη έκθεση τους στο Μουσείο Ηρακλειδών το Δεκέμβριο του 2012 με Ιανουάριο του 2013

η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΝΙΕΡΗ και ο VINCENT GUY

παρουσιάζουν το " V E N I V I N C E II "ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ .


Μια έκθεση που ετοίμαζε η κα Βενιέρη και με είχε προσκαλέσει όταν τη γνώρισα προσωπικά τον Ιούνιο του 2013 στη βραδιά της κόρης της- φίλης μου Έλενας - Ινέζ Βενιέρη "κρυφτό με τον έρωτα" στο HALF NOTE JAZZ CLUB
 https://sites.google.com/site/ephemereidese/politismos/elena-inezbenierekryphtometonerota και τώρα πάλι με προσωπική πρόσκληση όπου την ευχαριστώ θερμά για τη τιμή κι εύχομαι κάθε επιτυχία!

Μετά από μια διεθνή καριέρα ως σολίστ κλασσικού μπαλέτου και ως δασκάλα χορού, η Καλλιόπη Bενιέρη σήμερα δημιουργεί γλυπτά εμπνευσμένα από τον χορό. Σ’ αυτή την έκθεση, παρουσιάζονται  γλυπτά της, μαζί με φωτογραφήσεις τους από τον Vincent Guy. Επίσης, παρουσιάζονται video wall στιγμές της χορευτικής της σταδιοδρομίας από φωτογραφίες αρχείου με μεταμορφώσεις αυτών των εικόνων σε νέα σχήματα και χρώματα.

Καλλιόπη Βενιέρη
Καλλιόπη Βενιέρη

«Η γλυπτική μου επιτρέπει να συνεχίζω τον χορό με ένα διαφορετικό μέσο. Νοιώθω τις κινήσεις των χορευτών στα χέρια μου καθώς δουλεύω τον πηλό». ο ταλέντο της Καλλιόπης ανακαλύφθηκε πρώτα από τον Anthony Tudor . Συνέχισε, χορεύοντας με το American Ballet Theater, τα Μπαλέττα του Μαρκησίου de Cuevas, ως κορυφαία στο Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας, της Όπερας του Αμβούργου και της Όπερας της Γενεύης. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, όπως ο George Balanchine, o Leonide Massine, o Serge Lifar, η Marcia Haydée και η Rosella Hightower. Ο Λεωνίδας Ντε Πιάν, διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, παρακολούθησε την καριέρα της Καλλιόπης από το ξεκίνημά της. Γράφει γι΄αυτή («Χορός και Θέατρο» Φεσσά, Αθήνα 2003 ) «Χόρεψε στην Λίμνη των Κύκνων και θεωρήθηκε ως ο καλύτερος «Μαύρος Κύκνος» της Ευρώπης, εισπράττοντας και τα συγχαρητήρια της Galina Ulanova ». Σήμερα η Καλλιόπη εργάζεται σαν γλύπτρια.

Kalliopi Venieri, Sculptor
Her talent was first discovered by Anthony Tudor. Performer with American Ballet Theater and the Cuevas Company, then Principal Dancer at Dutch National Ballet, Hamburg Opera and Geneva Opera House. Worked with some of the 20th century’s greatest artists such as George Balanchine, Leonid Massine, Marcia Haydée, Serge Lifar and Rosella Hightower. Until recently Kalliopi ran La Danse, a classical ballet school in Agia Paraskevi, Athens, where she created more than 50 new ballets. Now works full-time as a sculptor, while writing her autobiography.



“Sculpture enables me to continue
my work as a dancer in a new medium.
I feel the movements of the dance
in my fingers as I work the clay”


Vincent Guy
Vincent Guy

«Η φωτογραφία, όπως κάθε Έλληνας γνωρίζει, σημαίνει γράψιμο με το φώς.Περισσότερο απ’το ίδιο το πρόσωπο με ελκύει η σκιά του στον τοίχο. Περισσότερο από το ίδιο το κλαδί, μ’ενδιαφέρει το φώς του ήλιου που περνάει μέσα από ένα διάφανο φύλλο. Κάθε αντικείμενο έχει την δική του ιστορία. Η φωτογραφία συλλαμβάνει αυτήν την ιστορία και την ξαναδιηγείται με την χρήση του φωτός». Τον καιρό που σπούδαζε Φιλοσοφία στην Οξφόρδη, αφιέρωνε περισσότερο χρόνο διευθύνοντας θεατρικές παραστάσεις, παρά μελετώντας τον Πλάτωνα. Στη συνέχεια, και για μια δεκαετία, εργάσθηκε σαν σκηνοθέτης θεάτρου , σε διάφορα θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Δίδαξε στην RADA ( Royal Academy of Dramatic Art) και συνεργάστηκε σε μπαλέτο Φωνών. Εργάσθηκε επίσης σαν Επικοινωνιακός Εκπαιδευτής για στελέχη επιχειρήσεων, μια δουλειά που του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, στην Ινδία,και στην Μέση Ανατολή. Αξονας αυτής της δραστηριότητάς του, ήταν η Διαπολιτισμική Κατανόηση, αντικείμενο και σχετικού βιβλίου του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στη Σκωτία, επανήλθε στην κυρίως θεατρική δουλειά. Σαν ηθοποιός παίζει στο Fringe Festival του Εδιμβούργου και αλλού, σε έργα από και για Σκώτους συγγραφείς, όπως π.χ. του εξερευνητή της Ανταρκτικής Captain Scott. Παράλληλα, διαχειρίζεται την καριέρα της κόρης του Ζoe, τραγουδίστριας, εκδίδοντας 2 CD και συγκεντρώνοντας έτσι σημαντικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας. Σε συνεργασία με την Καλλιόπη Βενιέρη παρουσίασε και εμψύχωσε δρώμενα με την ονομασία Μ.Υ.Τ.Η. ( Move Your Thoughts Higher), συμμετοχικό θέατρο βασισμένο σε αρχαίους μύθους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website : www.venivince.co.uk
Email : vguy@mac.com
τηλ.0030 2117005430 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου