Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μια «λίμνη» με ιδιαίτερα χρώματα και μηνύματα του ζωγράφου Οδυσσέα Άννινου στην Πινακοθήκη του Πειραιά



Μια «λίμνη» με ιδιαίτερα χρώματα και μηνύματα από 15 – 19 Οκτωβρίου 2014 στην Πινακοθήκη του Πειραιά.
Ο Οδυσσέας Άννινος με οδηγό του το «ήθος της τέχνης» παρουσιάζει έκθεση τριών θεμάτων διαφορετικών προσεγγίσεων
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΩΤΗ : "O Μελισσοκόμος των Αγγέλων" 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΥΤΕΡΗ : "Ανησυχίες"
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΡΙΤΗ : "Αίσθηση ιδεών και τιμιότητας"

Εγκαίνια : 15 Oκτωβρίου 2014 στις 19:00

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και νήσων, την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης "Το Εργαστήρι" και της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ) που είναι μέλος τους ο ζωγράφος.

Ξεκινώ το αφιέρωμά μου  από τη τρίτη αίθουσα-θεματική ενότητα που εκθέτει ο ζωγράφος Οδυσσέας Άννινος "Αίσθηση ιδεών και τιμιότητας"



που πρόκειται για μια σειρά πορτρέτων- προσωπικοτήτων της 7ης τέχνης και των γραμμάτων που πρόβαλαν με τα έργα τους την πατρίδα μας.



Βλέποντας τις προσωπογραφίες του  μας ξυπνά γλυκές μνήμες από το παρελθόν με πρόσωπα όπως πχ του Κωνσταντίνου Καβάφη και Οδυσσέα Ελύτη που υπήρξαν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής καθώς και  τις στιγμές κυρίως του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου που όσες φορές και να τις δούμε μας αφήνουν την "Αίσθηση ιδεών και τιμιότητας"
Έργο του Οδυσσέα Άννινου - η φωτογραφία του πίνακα προέρχεται από το προφίλ του στο fb Odysseas Anninos και όσες χρησιμοποιώ καθώς και από αλίευση στο ίντερνετ ως οι πηγές που παραθέτω στο τέλος του άρθρου μου.

Ενώ στην δεύτερη αίθουσα θα εκθέσει πίνακες του ο καλλιτέχνης με τίτλο "Ανησυχίες" Αντιπαράθεση στο μαύρου, άσπρου, κόκκινο ή αλλιώς "αντίθεση στο μαύρο " όπως μου είπε ο ίδιος ο Οδυσσέας Άννινος συναντώντας  τον λίγες μέρες πριν, στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της κοινής μας φίλης Χλόης Ν. Αμαράντου που ήμασταν μαζί με τον ζωγράφο-οδοντίατρο Νώντα Ρενζή και τον Στέλλιο Μαρούλη,  Πρόεδρο της Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης "Το Εργαστήρι", που υπό την αιγίδα τους γίνεται η νέα έκθεση του Οδ. Αννίνου κι όπου με κάλεσαν. 


Αντίθεση στο μαύρο λοιπόν και συνειδητοποιώ ότι στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης που διανύουμε ολοένα οι καλλιτέχνες ως "επανάσταση και φωνή αντίστασης" χρησιμοποιούν το μαύρο για να κατακρίνουν αυτό που βιώνουμε όλοι. Συμβολικά και με αποσιωπητικά σιωπής! 
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ (αλληγορικό πολιτικό φιλμ) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Μπορεί να ακούγονται θεματικά ασύνδετες οι ενότητες που θα δούμε στην έκθεση "λίμνη" ωστόσο τα μηνύματα από το παρελθόν με τις προσωπογραφίες, με τα χρώματα ανησυχίας για το μέλλον, δένουν  σκηνοθετικά όπως και ο Αγγελόπουλος χρησιμοποιώντας την σιωπή έθετε προβληματισμούς στα έργα του. Δεν επέβαλε τον άνθρωπο με κοντινά πλάνα αλλά έψαχνε την ψυχή του.  Με το ίδιο σκεπτικό φαντάζομαι ότι κινήθηκε κι ο ζωγράφος Οδυσσέας Άννινος δημιουργώντας τους πίνακες του με τον τίτλο "ο Μελλισοκόμος των Αγγέλων " με έλλειψη χαρακτηριστικών των προσώπων, μόνο ως άυλες παρουσίες σαν φαντάσματα . Αφού έτσι κι αλλιώς η γη κινείται και θα συνεχίσει να υφίσταται χωρίς τα πρόσωπα. Οι ψυχές θεωρούν θρησκείες ότι δεν πεθαίνουν ποτέ . Οι ψυχές είναι καταδικασμένες και στην μεταθανάτια ζωή... 
Έργο του Οδυσσέα Άννινου

Έργο του Οδυσσέα Άννινου


Όπως εξηγεί ο ίδιος ο ζωγράφος η επιλογή που έκανε σε αυτά τα έργα είναι ένα στυλ Φοβ. Που δεν σημαίνει φόβος αλλά είναι Γαλλική λέξη και σημαίνει έκρηξη χρωμάτων, πανδαισία χρωμάτων, που το πρόσωπο έρχεται σε δεύτερη φάση. Χωρίς ιδιαίτερο πρόσωπο δείχνει κάποιες εκφράσεις στο πρόσωπο, αλλά δεν είναι το συγκεκριμένο ρεαλιστικό. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες εκεί, απλά όμως δίνει την ισορροπία στη σωστή φόρμα με τα χρώματα που διαχύονται. Το στυλ Φοβ ξεκίνησε από τους  Ματίζ. Γκογκέ, Ρενουάρ και από άλλους μεγάλους Γάλλους καλλιτέχνες. 

Χρησιμοποιεί αυτό το στυλ ο Οδυσσέας Άννινος τονίζοντας επίσης λέγοντας "για να παρουσιάσω ότι έτσι ακριβώς ο Θ. Αγγελόπουλος δημιουργούσε τα έργα του!"

Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία το Λιβάδι που Δακρύζει του Θ. Αγγελόπουλου Λαδι 80χ120

Φόρο τιμής, στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αποτελεί  η έκθεση ζωγραφικής στην πρώτη αίθουσα  με τίτλο «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων» του Οδυσσέα Άννινου, ο οποίος εμπνεύστηκε από διάσημες σκηνές και των 12 ταινιών του  αείμνηστου σκηνοθέτη και ζωγράφισε 27 έργα.

Μπορεί ο μάγος του κινηματογράφου να έφυγε πρόωρα και να μην τελείωσε το έργο του «Η άλλη θάλασσα» αλλά η σφραγίδα του θα μείνει ανεξίτηλη σε όλους εμάς, όπως και στον καλλιτέχνη Οδυσσέα Άννινο.

Ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς σημείωσε τα εξής αναλύοντας  το έργο του Οδυσσέα Άννινου στην πρώτη έκθεση στην Αθηναίδα : «Στο φόντο κάθε αφήγησής του απομονώνονται ιστορίες ανάγνωσης με νύξεις που ατενίζουν τα επιμέρους επεισόδια μιας ενδελεχούς αναφοράς. Τα χρώματα γίνονται εύστοχα οι μεσολαβητές μιας πληθωρικής γραφής. [...] Οι φιγούρες και τα υπόλοιπα θέματα με διαφάνεια συνδυάζουν τεχνοτροπικά δεδομένα και συναποτελούν ένα ιδιότυπο περιβάλλον που λειτουργεί πολυδιάστατα, διαβάζεται διαφορετικά και προσφέρεται για πολλαπλές προσεγγίσεις».
Έργο του Οδυσσέα Άννινου, πορτραίτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου 
Μιλώντας ο Λεόντιος Πετμεζάς, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ανέφερε πως η σύλληψη αυτής της έκθεσης προέκυψε πριν από δυόμισι χρόνια και πως ο πρώτος πίνακας που έφτιαξε ήταν το πορτραίτο του Αγγελόπουλου.

Πολύ φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή ήταν, όταν ο καλλιτέχνης εξήγησε πώς αποτύπωσε στον πίνακά του, την έναρξη της ταινίας που ετοίμαζε ο Αγγελόπουλος με τίτλο «Η άλλη θάλασσα» και η οποία δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε, εξαιτίας του πρόωρου θανάτου του εν ώρα γυρίσματος. Την σκηνή αυτή περιέγραψε στον δημιουργό, ο βοηθός σκηνοθέτη του Αγγελόπουλου, Τάκης Κατσέλης. (Ο Τάκης Κατσέλης ακολούθως προλόγισε την έκθεση του Οδ. Άννινου στο τόπο καταγωγής του το Ληξούρι Κεφαλλονιάς όπως θα διαβάσετε πιο κάτω.)
Έργο του Οδυσσέα Άννινου  ΑΛΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο πίνακας, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Άμφισσα, απεικονίζει ένα εργοστάσιο, στο ένα φουγάρο του οποίου έχει ανέβει ένας εργάτης με σκοπό να αυτοκτονήσει. Από κάτω η γυναίκα του εργάτη πάνω σε ένα ποδήλατο και ένα πλήθος μαζεμένο στο δρόμο. Ακριβώς στη γωνία αυτού του δρόμου, στο Πέραμα, ήταν που σκοτώθηκε ο Αγγελόπουλος.
(Ο σκηνοθέτης βρισκόταν   στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι για γύρισμα της ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από  μοτοσικλέτα.)
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία Ο ΘΙΑΣΟΣ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, ξεκινώντας να παρουσιάζει την έκθεση του σε συνέντευξη στο Intro, η πρώτη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου υπήρξε η αναπαράσταση ωστόσο αυτή που είδε αρχικά ήταν ο Θίασος που τον σημάδεψε και την είδε δύο φορές, για να καταλάβει, επειδή δεν έζησε, στην εποχή του 40 στην οποία αναφέρεται ο σκηνοθέτης. Έτσι αναζήτησε και είδε όλες τις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου και αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω όλη αυτή την εμπειρία που απεκόμισε διότι ταυτίστηκε μαζί του, εξηγεί επίσης ότι του πήρε τρία χρόνια να δημιουργήσει τους 27 πίνακες του με αυτό το θέμα. 
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Μιλώντας για τον τίτλο της έκθεσης ο Μελισσουργός των Αγγέλων, είπε ότι τον εμπνεύστηκε από τον Μελισσοκόμο (του Αγγελόπουλου) όπου ταξίδευε μεταφέροντας τις κυψέλες του όπως έκανε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης που είχε επισκεφθεί όλη την επαρχία και τα χωριά της Ελλάδας, αλλά και εξωτερικό όπως στο Βελιγράδη και στη Γιουγκοσλαβία για το τελευταίο τελειωμένο έργο του. 

Ακολουθώντας λοιπόν βήμα βήμα την πορεία του Θ. Αγγελόπουλου ο Οδυσσέας Άννινος ταξιδεύει επίσης στην Ελλάδα την εν λόγω έκθεσή του, θυμίζοντας μου την εικόνα από σκηνή της ταινίας το "μετέωρο βήμα του Πελαργού"
"...Μα δεν τελειώναν τα ταξίδια.." όπως στο ποίημα Αργοναύτες του Γ. Σεφέρη (αγαπημένος ποιητής του Θ. Αγγελόπουλου) http://poihtikakailogotexnikaanalogia.blogspot.gr/2014/09/1989.html (το οποίο  διαβάστηκε στην περιοδεία  της έκθεσης  που πραγματοποίησε ως τώρα ο Οδυσσέας Άννινος και παρουσιάζω ενδεικτικά  παρακάτω)  
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία Η ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
αλλά θα συνεχίσει το ταξίδι ο Οδυσσέας Άνιννος με την έκθεσή του  σαν  στο "Βλέμμα του Οδυσσέα"  και στο εξωτερικό όπως  στην Αγγλία και στην Γαλλία όπου θα  επιστρέψει ως  τελευταίος σταθμός - ποίημα του Γ. Σεφέρη- της,  το Μουσείο Μπενάκη.
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Οδυσσέας Άνινος : "ταξίδεψα στα φημισμένα έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπως ο Μελισσοκόμος, οι Μέρες του '36, ο Θίασος, η Αναπαράσταση, το Μετέωρο βήμα του Πελαργού και άλλα επιτεύγματα, τα οποία έχουν παρακολουθήσει και στιγματίσει χιλιάδες Έλληνες και ξένους λάτρεις της τέχνης και πρόκειται να εμπνεύσουν και τις νέες γενεές και σινεφίλ της 7ης τέχνης".
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Σε κάποια άλλη στιγμή της περιοδείας του ο Οδυσσέας Άννινος στη Ξάνθη εξηγεί στους μαθητές των σχολείων εκεί, για τους σταθμούς - εκθέσεις του λέγοντας ότι στην Αγγλία στην Γαλλία αλλά και στη Βόρεια και Νότια Αμερική στα εκεί Πανεπιστήμια διδάσκεται ο μεγάλος σκηνοθέτης Θόδωρος  Αγγελόπουλος. "Είναι τιμή μας που αυτός ο μεγάλος δημιουργός έφερε κι άλλαξε την 7η τέχνη." τόνισε. Συμπληρώνοντας ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι που εκτός των άλλων Κρατών, η μακρινή Κίνα λατρεύει τον Αγγελόπουλο. Εντύπωση του έκανε που στην πρώτη του έκθεση στην Αθηναίδα έστειλαν συνεργείο από εκεί και τράβηξε πλάνα από την έκθεση του προβάλλοντας ως γεγονός σε τέσσερα κρατικά τους κανάλια.
Ενώ για "των αγγέλων" να είναι ως, σημείο κατάθεσης- φόρος τιμής στο όνομα Αγγελόπουλος αλλά και να παραπέμπει στους αγγέλους χαρακτηρίζοντας τις μορφές των πινάκων της έκθεσης.
.
Έργο του Οδυσσέα Άννινου από την ταινία Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ του Θόδωρου Αγγελόπουλου
"Όπως οι πιο πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, ο Οδυσσέας Άννινος είναι ένα σπάνιο μείγμα νοημοσύνης και εντιμότητας -της θαυμάσιας εκείνης ιδιότητας να φτάνει στις βασικές αρχές της έκφρασης. Δεν μπορεί κανείς να λέγεται ζωγράφος χωρίς αυτές τις ιδιότητες, ούτε ακόμα χωρίς την πραγματική ενέργεια στα προβλήματα της εποχής μας. Ο Οδυσσέας είναι ένας ζωγράφος δυνατός που κομματιάζει το φανταστικό για να το συναρμολογήσει ξανά σ' ένα νοητικό σύνολο χωρίς απώλειες από συναισθηματικό και οπτικό περιεχόμενο!
"Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων" είναι μια υπέροχη έκθεση που πραγματικά αξίζει να την δει κανείς!!!" Δημήτρης Ζάχος

Ατομικές εκθέσεις του Οδυσσέα Άννινου με τον τίτλο "Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων" :





1-3/6/2012 στο πολιτιστικό χώρο «Αθηναΐδα» στον Βοτανικό. Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, προσωπικότητες της τέχνης και πολιτικοί (πχ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας). Στα εγκαίνια της έκθεσης,  παρευρέθηκε όλη η οικογένεια του Αγγελόπουλου, γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα τον καλλιτέχνη, μιας και τον ίδιο δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ προσωπικά. Η κόρη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Ελένη, (επίσης σκηνοθέτης) ανέφερε για την έκθεση: «Μια προσεκτική ματιά στο έργο του μπορεί σε όλους μας να διδάξει ξανά την ιστορία και τη ζωή χωρίς ποτέ αυτή να είναι η πρόθεσή του. Ζητούμενο πάντα ο άνθρωπος και καταλύτης η αληθινή τέχνη!!! Την αληθινή τέχνη υπηρετεί ο Οδυσσέας Άννινος. Ο εικαστικός του λόγος ποιητικός και συμπυκνωμένος, υπαινίσσεται αντί να περιγράφει. Η ματιά του διαπεραστική και ψύχραιμη, ξεγυμνώνει τα κεκρυμμένα αποκαλύπτοντας το γενικό πίσω από το ειδικό, διευρύνοντας το ρεαλιστικό ξεπερνώντας αγκυλώσεις και σύνορα». 
 Προλόγισε η Τόνια Τσακίρη, δημοσιογράφος από την εφημερίδα το Βήμα, ενώ έγινε ανάλυση των έργων από τον διακεκριμένο σύγχρονο θεωρητικό και ιστορικό Τέχνης Λεόντιο Πετμεζά όπου απηύθυνε τιμητικό χαιρετισμό. Πραγματοποιήθηκε επίσης ανάγνωση ποιημάτων του Σεφέρη από την ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου.
https://www.youtube.com/watch?v=kxekKv_vUC0&list=UUbclnQn7F_eR23JEBtIJzQw



5-7/10/2012 στην αίθουσα εικαστικών τεχνών του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης εγκαινίασε την έκθεση ζωγραφικής στις 6 Οκτωβρίου 2012, και απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου Σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που τίμησε τη χώρα μας με τα έργα του.
Στη συνέχεια, ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς προσέγγισε θεωρητικά την έκθεση του Οδυσσέα Άννινου

1-3/2/2013 Στην Κοζάνη αφιέρωμα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο - έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου 
Δείτε πατώντα στα παρακάτω λινκς σχετικά βίντεο :




13-17/8/2013 Ταξιδεύει η έκθεση στο πρώην Δημαρχείο Ληξουρίου, του Κεφαλονίτη στην καταγωγή ζωγράφου Οδυσσέα Άννινου, με τίτλο «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων». Την έκθεση προλόγισε ο σκηνοθέτης Τάκης Κατσέλης , ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος απάγγειλε ποίημα του Σεφέρη προς τιμή του μεγάλου μας σκηνοθέτη. Παρόν ήταν και ο αντιδήμαρχος Παλικής Ευάγγελος Θεοφιλάτος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης. ο οποίος διατέλεσε βοηθός του Θ. Αγγελόπουλου στα γυρίσματα του Θίασου, καθώς και η σύζυγος και η κόρη του Θ. Αγγελόπουλου.

Ο ζωγράφος Οδυσσέας Άννινος παρέδωσε στον Γιώργο Κατσιβέλη προσωπογραφίες Ληξουριωτών όπως του Α. Λασκαράτου, Τυπάλδου Πρεντεντέρη κ.α.
"Πρέπει να εισπράττουμε - είπε ο αγαπητός Οδυσσέας - απ' τον πολιτισμό που δημιούργησαν και μας άφησαν μεγάλοι Έλληνες. Αυτό σημαίνει πως ο πολιτισμός είναι σημαντικότερος και από την πολιτική και από την οικονομία. Μάλλον καλύτερα -συμπλήρωσε- χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει έννοια πολιτικής και οικονομίας, πρέπει να είναι δεμένα"..




11 - 13/10/2013 στο Τουλασίδι, συνοικία Χάρμαινας στην Άμφισσα Ένα πρώην βυρσοδεψείο, κτίσμα του 1828 (!!!) στην Άμφισσα, στην περιοχή της Χάρμαινας, μετατράπηκε σε εκθεσιακό χώρο και φιλοξένησε την έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου





Απαγγελία ποιήματος «Αργοναύτες» του Γ. Σεφέρη, αγαπημένου ποιητή του Θόδωρου Αγγελόπουλου,Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ποιητής
Προλόγιση ζωγράφου Οδυσσέα Άννινου, Γεώργιος Σκυλογιάννης, Ζωγράφος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.


11-13/1/2014 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της τριήμερης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο ο « Μελισσοκόμος Των Αγγέλων » του ζωγράφου Άννινου Οδυσσέα, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των δύο χρόνων από το θάνατο του Θ.Αγγελόπουλου.

https://www.youtube.com/watch?v=R7gXxA80SZI&feature=youtu.be




4-5/5/2014 Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Ξάνθης εκτέθηκε η έκθεση του ζωγράφου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλο όπου έγινε ανάλυση των ταινιών του στους μαθητές σχολίων της Ξάνθης.

https://www.youtube.com/watch?v=UExbQDIA14Y&list=UUbclnQn7F_eR23JEBtIJzQw

https://www.youtube.com/watch?v=qqx9z4BM_20



https://www.youtube.com/watch?v=raXbx9V17Yw


«Η ζωγραφική ήταν ένας τομέας που με απασχόλησε από πολύ νωρίς, καθώς από τα παιδικά μου χρόνια οι ακουαρέλες και χρώματα αποτελούσαν ένα μέσο έκφρασης. Το αβέβαιο όμως μέλλον αυτού του επαγγέλματος, του ζωγράφου, με ώθησε να ασχοληθώ με ένα παρεμφερές επάγγελμα παρ' όλο που παρακολούθησα στο εργαστήρι του ζωγράφου Δ. Χυτήρη μαθήματα εικαστικής τέχνης επί δύο χρόνια».23/4/2000


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=121672





Πηγές
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/214929
http://zografieskaialla.blogspot.gr/2012/05/blog-post_29.html
http://www.inewsgr.com/185/o-melissokomos-ton-angelon---mia-ekthesi-zografikis-stin-kefalonia-ebnefsmeni-apo-ton-axechasto-skinotheti.htm
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=461139
http://www.inkefalonia.gr/enimerosi/koinonia/item/15089-o-melissokomos-ton-aggelon-ekthesi-zografikis-tou-odyssea-anninou-sto-liksoyri.html
http://www.afieromata.gr/2014/01/blog-post.html
http://www.amfissapress.gr/index.php/politismos-link/politistika/10288-prosklisi-se-ekthesi-zografikis-o-melissokomos-ton-aggelon
http://www.peristeri.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1632&Itemid=185
http://www.lamiatimes.gr/2014/10/15-19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου