Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Έκθεση του ζωγράφου και γλύπτη Μιχάλη Μηναριτζόγλου, στο Φλοίσβο

Έκθεση του ζωγράφου και γλύπτη Μιχάλη Μηναριτζόγλου, στο Φλοίσβο

Από Πετρούλα Σίνη
17/10/2012
Στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Δήμου, εγκαινιάστηκε από τις 12 όπου και τελειώνει σήμερα τις 17 Οκτωβρίου η έκθεση του ζωγράφου και γλύπτη Μιχάλη Μηναριτζόγλου.
Όρθιος ο ζωγράφος Μιχάλης Μιναριτζόγλου στην ατομική του έκθεση στο Φλοίσβο και στο πιάνο η πολυτάλαντη ζωγράφος ποιήτρια μουσικός Χλόη Αμαράντου Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Σπουδών της ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Α.Ε.


Πρόκειται για μια συλλογή έργων ως « βιογραφικό σημείωμα » του καλλιτέχνη …γλυπτών κραυγή πάθους, άλλοτε απόγνωσης ή ενατένισης προς το Θείο… ενώ στους πίνακες του ζωγραφικής, μπορούμε να σταθούμε, στις εκπληκτικές φωτοσκιάσεις που σμιλεύουν τις μορφές, στο παιχνίδισμα των χρωμάτων μέχρι και τον πειραματισμό του μαύρου ως τρύπα, για να μαζέψει το έργο σ’ένα σημείο ή ώστε να δώσουν βάθος …τον άλλο χώρο… να δημιουργήσουν ένα τούνελ- σημείο κατατεθέν του Μιχάλη Μηναριτζόγλου που βρίσκεται «κρυμμένο» σε όλα του τα έργα- με τον άνδρα σαν κουκίδα με γυρισμένη την πλάτη να φεύγει … ίσως και η σφραγίδα φυγής του ίδιου…Λίγα λόγια από τον ίδιο τον Ζωγράφο : “H έκθεση αυτή χωρίζεται σε δύο περιόδους ξεκινώντας από την περίοδο 1986 έως 2000 και φτάνοντας στο 2000 έως και το 2012. Στην πρώτη περίοδο οι επιρροές μου πήγαζαν από μυθολογικά και θρησκευτικά θέματα… Ενώ στη δεύτερη θέλησα να ζωγραφίσω φιγούρες που είναι ενταγμένες στο περιβάλλον του ΣΗΜΕΡΑ.”


Ο Ζωγράφος –Αγιογράφος Σκουρτέλης Α. Δημήτρης έγραψε, στο διαδίκτυο για το συνάδελφό του : “… Τα έργα του συνδυάζουν μυθολογικά και σύγχρονα θέματα και οπτικές, σε μια σπάνια εικαστική και νοηματική ισορροπία. Ο καλλιτέχνης μπορεί να δίνει σε κάθε δημιουργία του πολλά επίπεδα ανάγνωσης και προσέγγισης, παίζοντας με τις έννοιες του χρόνου, των επιπέδων , του χώρου, και των εικαστικών αφηγήσεων που είναι πάντα πολλαπλές. Το έργο του μπορεί να θεωρηθεί ταυτόχρονα τόσο ριζοσπαστικό, όσο και κλασσικό. Γιατί, ο Μηναριτζόγλου είναι ένας ουσιαστικά κλασσικός ζωγράφος, που σέβεται τις μεθόδους της Τέχνης του, όπως παραδόθηκαν εδώ και αιώνες, χωρίς να πάψει ούτε μια στιγμή να είναι σύγχρονος.”
Ο ζωγράφος αγιογράφος Δημήτρης Σκουρτέλης, η οικονομολόγος Πετρούλα Σίνη, η ζωγράφος Άννυ Ψαρρά στην έκθεση του Μιχάλη Μιναριτζόγλου τις 12/10/2012

Η ζωγράφος Άννυ Ψαρρά, η ζωγράφος -ποιήτρια Ελένη Κατσαντώνη,  η οικονομολόγος Πετρούλα Σίνη, στην έκθεση του Μιχάλη Μιναριτζόγλου τις 12/10/2012
 


Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Σκουρτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου